Πώς τα ηλεκτρικά θα κάνουν τα λάστιχα ακριβότερα;

Πώς τα ηλεκτρικά θα κάνουν τα λάστιχα ακριβότερα;

4.885 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2023)

Τι είναι αυτό που κάνει τα λάστιχα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ακριβά; Και γιατί μια τεχνολογία που δεν χρειάζεται στα συμβατικά αυτοκίνητα, μπορεί να κάνει όλα τα λάστιχα ακριβά στο μέλλον;

Πώς γίνεται και θες δεν θες θα πληρώσεις τη νύφη των ηλεκτρικών;

Πώς αγοράζεις λάστιχα σήμερα; Είναι το ακριβότερο και καλύτερο; Και τελικά κάνεις καμία οικονομία στο λάστιχο ή πας για όσο πιο καλό αντέχει η τσέπη σου; Βλέπεις τα ελαστικά είναι μια ευαίσθητη χορδή όταν μιλάμε για αναλώσιμα αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Με τους δρόμους σε μαύρο χάλι, ένα καλό λάστιχο είναι το μόνο πράγμα που σε κρατάει στο δρόμο. Οπότε το καλό, και πιθανώς και ακριβό, είναι μονόδρομος.

Όμως στα ελαστικά έρχεται μια επανάσταση που δεν έχουμε ξαναδεί από τα ράντιαλ λάστιχα στη δεκαετία του 70. Η αιτία είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις αυξημένες τους απαιτήσεις. Το μεγάλο βάρος που πιέζει τα πλαϊνά και τρώει γρήγορα το πέλμα, η υψηλή ροπή που θέλει πολλή πρόσφυση για να περάσει η δύναμη στην άσφαλτο, η ανάγκη για οικονομία «καυσίμου» ώστε να κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα μεταξύ φορτίσεων, αλλά και η απαίτηση για χαμηλό θόρυβο, βάζουν νέα ύψη στις απαιτήσεις στα ελαστικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto