Ράλλυ Ουαλίας: Το... 16 το καλό!

3.313 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2018)

Μία ειδική διαδρομή, μία εγκατάλειψη και ένα σερί που έσπασε είναι ικανά για να μην αλλάξει χέρια η πρώτη θέση του WRC. Διαβάστε τι έγινε σήμερα στο Ράλλυ Ουαλίας.

Η 16η ειδική διαδρομή έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των αποτελεσμάτων του σημερινού σκέλους στο Ράλλυ Ουαλίας, αφού ο μέχρι τότε επικεφαλής, Οττ Τάνακ (Toyota Yaris WRC), που είχε «χτίσει» μια μικρή διαφορά ασφαλείας 41 δλ. από τον δεύτερο Σεμπαστιάν Οζιέ (Ford Fiesta WRC) βγήκε στην άκρη του δρόμου 3,7 χλμ. μετά την αρχή της ε.δ., έκανε μια μίνι επιθεώρηση στο αγωνιστικό του και πήρε το δρόμο της εξόδου εγκαταλείποντας τον αγώνα από άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο. Σημειώνουμε πως, εάν ο Εσθονός τερμάτιζε στην πρώτη θέση του Ράλλυ Ουαλίας θα ήταν η τέταρτη σερί νίκη του, ενώ παράλληλα θα έπαιρνε τα ηνία στην κατάταξη του WRC για τον τίτλο από τον Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 WRC). Όλα αυτά, όμως, ανήκουν πλέον στη σφαίρα της φαντασίας. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι συνέβη σήμερα...
 
Το μουντό και ομιχλώδες τοπίο της Ουαλίας υποδέχτηκε τα πληρώματα που κλήθηκαν να αγωνιστούν σήμερα σε 9 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 150,24 χλμ.. Η σειρά εκκίνησης είχε ως εξής: Μίκελσεν, Όστμπεργκ, Πάντον, Μπρίν, Οζιέ, Λάππι, Λάτβαλα, Νεβίλ, Τάνακ και Έβανς. Ο Τάνακ άνοιξε σταδιακά τη διαφορά του από τον δεύτερο Οζιέ φτάνοντας ακόμα και στα 48 δλ. στην πορεία της ημέρας. Από εκεί και πέρα την κούρσα οδήγησε ο Γάλλος οδηγός έχοντας πίσω του τα δύο έταιρα Toyota Yaris WRC: τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα σε απόσταση αναπνοής μόλις 4,4 δλ και στην τρίτη θέση τον Εσάπεκα Λάππι στα 11,8 δλ.. Τέταρτος στο σημερινό σκέλος τερμάτισε ο Κρέγκ Μπρίν, του οποίου το Citroen C3 είχε παραδοθεί στις φλόγες στον πρηγούμενο γύρο του WRC στην Τουρκία, ενώ η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον ομόσταβλό του Μάντς Όστμπεργκ.

Ακρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η αυρινή μέρα για το Ράλλυ Ουαλίας, κάθως οι διαφορές που χωρίζουν την πρώτη τριάδα είναι πολύ μικρές, ενώ τονίζουμε πως αν η κατάταξη παραμείνει ως έχει, τότε ο Οζιέ θα έχει διαφορά 2 βαθμών από τον πρωτοπόρο Νεβίλ με τον Τάνακ να βρίσκεται πίσω του 15 βαθμούς.
 
Τέλος, υπενθυμίζουμε πως το φινάλε του Ράλλυ Ουαλίας θα γραφτεί αύριο με τέσσερις ε.δ. και φυσικά το πέρασμα από την Power Stage.

Δείτε την κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το τέλος του σημερινού σκέλους στο Ράλλυ Ουαλίας:

Toyota
moto