5 φωτογραφίες »

Renault Zoe: Νέο ρεκόρ αυτονομίας με 765 χλμ.

6.028 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2021)

Nέο ρεκόρ στην αυτονομία ηλεκτρικών οχημάτων πέτυχε το Renault Zoe, αφού διένυσε συνολικά 765 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Η Mission Motorsport, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά στην ανάκαμψη εκείνων που έχουν πληγεί από στρατιωτικές επιχειρήσεις παρέχοντας ευκαιρίες μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού έσπασε το ρεκόρ αυτονομίας με ηλεκτρικό όχημα χάρη σε ένα Renault Zoe μέσα στην πίστα Thruxton Race Circuit, μια προσπάθεια που διήρκησε πάνω από 24 ώρες.


Tα ελαστικά ENSO.

Tα ελαστικά ENSO.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>


Το προηγούμενο ρεκόρ των 564,8 χιλιομέτρων είχε γίνει το 2018 στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Παρισιού στη Γαλλία. Ωστόσο, η ομάδα Mission Motorsport σημείωσε νέο ρεκόρ στις 10 Ιουνίου χάρη οδηγώντας πολύ προσεκτικά στην ταχύτερη πίστα αγώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία της σε αγώνες αντοχής, η ομάδα κατάφερε να επιτύχει μέση κατανάλωση 14,9 km/kWh, με την μέση ταχύτητα να υπολογίζεται στα 30,5χλμ./ώρα. Kαι τα δύο Zoe ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στις 9:40 της Τετάρτης 9 Ιουνίου

Δύο Renault Zoe χρησιμοποιήθηκαν για το ρεκόρ, τα οποία ήταν πλήρως εργοστασιακά, ωστόσο το ένα είχε ελαστικά ENSO που έδιναν θεωρητικά μεγαλύτερη αυτονομία και το άλλο εξοπλιζόταν με ελαστικά OEM. Το πρώτο Zoe με τα ελαστικά ENSO κατάφερε να σημειώσει το ρεκόρ των 765 χιλιομέτρων, ενώ το δεύτερο με τα OEM ελαστικά κατάφερε να συμπληρώσει 683,4 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει την επίσημη μέγιστη αυτονομία του μοντέλου, τα 390 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα τεστ του WLTP! 

Δύο Renault Zoe χρησιμοποιήθηκαν για το ρεκόρ.

Δύο Renault Zoe χρησιμοποιήθηκαν για το ρεκόρ.


Ο James Cameron, Διευθύνων Σύμβουλος της Mission Motorsport, ανέφερε: «Το Ζoe ήταν μια τέλεια επιλογή για εμάς - αλλά το ότι καλύψαμε  καλύψουμε μια τόσο μεγάλη απόσταση, μας εξέπληξε και εμάς. Η οδήγηση όλη τη νύχτα τόσο στην προπόνηση όσο και στο ρεκόρ με τέλεια ακρίβεια ήταν μια πρόκληση για την ομάδα, αλλά το Zoe υπερέβη κατά πολύ τα όριά του. Ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα ρεκόρ με ένα απόλυτα εργοστασιακό αυτοκίνητο και όλοι γοητευτήκαμε και μείναμε έκπληκτοι»
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>

Mercedes
moto