Σκέφτεται να εμπλακεί στην F1 η Porsche

1.849 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2021)

Η Porsche, όπως αποκαλύπτουν αξιόπιστα διεθνή μέσα, σκέφτεται σοβαρά να ασχοληθεί με την F1, υπό έναν όρο. Μάθετε τι είναι αυτό που θέλει η γερμανική φίρμα.


Η Porsche θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπει στη Formula 1, όταν θα εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί κινητήρων το 2025, εάν συμπεριληφθεί σε αυτούς η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η Porsche είναι μία από τις εταιρείες που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της F1 γιατί ενδιαφέρεται να επιστρέψει ως προμηθευτής κινητήρων. Όπως κάνουν λόγο βρετανικά μέσα, η εταιρεία λέγεται ότι έχει ξεκινήσει ακόμη και εργασίες ανάπτυξης πάνω σε ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο 1,6 λίτρων με προδιαγραφές F1, για να χρησιμοποιηθεί πάνω σε ένα νέο hypercar.

Η F1 έχει δεσμευτεί να προωθήσει τα «πράσινα» καύσιμα ως μέρος της προσπάθειάς της να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των μονοθεσίων, ώστε να διατηρήσει ταυτόχρονα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Porsche, η οποία επενδύει επίσης σημαντικά στην ανάπτυξη e-fuel για τα αυτοκίνητα επιδόσεων που αναπτύσσει.

Μιλώντας στο BBC Sport, ο αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, Fritz Enzinger, δήλωσε: «Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον εάν η χρήση «πράσινων» καυσίμων έρθει στο προσκήνιο. Εάν γίνει αυτό, θα αξιολογήσουμε αυτή την εξέλιξη στο Volkswagen Group και θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματά μας».

Η Porsche συμμετέχει αυτή την στιγμή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E και έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα υβριδικό hypercar  για να τρέξει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2023.
 

LEASING APRILIOS
skoda