Με τον Esapekka Lappi στη σύνθεσή της θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα WRC η Citroen.

Στη Citroen o Lappi

1.992 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2018)

Με τον Esapekka Lappi στη σύνθεσή της θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα WRC η Citroen, όπως επίσημα έγινε γνωστό.

Ο 27χρονος Φιλανδός όπως επίσημα ανακοινώθηκε θα οδηγήσει ένα από τα αυτοκίνητα της Citroen στο πρωτάθλημα WRC του 2019, όπου θα βρει τον Sebastien Ogier.

Στις πρώτες τους δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Lappi είπε: «Προφανώς, χαίρομαι που συμμετέχω στην ομάδα και είμαι ο μελλοντικός συμπαίκτης του Sebastien. Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να συνεχίσω να προοδεύω. Αφού έμαθα πολλά πράγματα από τους συναδέλφους της Toyota, Jari-Matti Latvala πέρυσι και από τον Ott Tanak φέτος, θα έχω όλα όσα χρειάζομαι για να γίνω ακόμα καλύτερος, ενώ θα προσπαθήσω να εμπνευστώ από τον Seb!».
Στη συνέχεια το νέο μέλος της Citroen αναφέρθηκε για την θέληση του επικεφαλής της ομάδας, Pierre Budar να τον φέρει στις Βερσαλλίες υπογραμμίζοντας: «Είμαι πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο έχει πολλές δυνατότητες, όπως και η ομάδα, η οποία έχει μακρά ιστορία και μεγάλη εμπειρία στο WRC. Το γεγονός ότι ο Pierre ήθελε να με φέρει στην ομάδα μέτρησε πολύ όταν ήρθε η ώρα της απόφασης και θα είναι και μεγάλη πρόκληση για εμένα, προσπαθώντας να κερδίσω μαζί του».
 
Τέλος με τη σειρά του ο Budar δήλωσε: «Ήμασταν πρόθυμοι να υπογράψουμε δύο πολύ ανταγωνιστικά πληρώματα για το επόμενο έτος και η άφιξη του Esapekka είναι επομένως εξαιρετική είδηση. Η εμπιστοσύνη στους νέους οδηγούς είναι από καιρό μέρος του DNA της ομάδας μας και ο Esapekka έχει σίγουρα το ιδανικό προφίλ, καθώς είναι ταλαντούχος, αποφασισμένος και επικεντρωμένος στο στόχο, αποτελώντας ένα τρομερό ζευγάρι με τον Sebastien».

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center