• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Focus στην Ευρώπη, του πρώτου ηλεκτρικού της μάρκας που κατασκευάζεται στη Γηραιά Ήπειρο.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου που παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια κίνησης, προσφέρει έως και 160 χλμ. αυτονομίας με μια φόρτιση 3-4 ωρών.

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ζααρλούι της Γερμανίας ώστε από τον Ιούλιο να ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις.

Στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Ford Focus

8.383 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/6/2013

Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Focus στην Ευρώπη, του πρώτου ηλεκτρικού της μάρκας που κατασκευάζεται στη Γηραιά Ήπειρο. Οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

 
Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ζααρλούι της Γερμανίας ώστε από τον Ιούλιο να ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις. Θυμίζουμε, ότι το Focus τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα 145 ίππων, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 135 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου που παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια κίνησης, προσφέρει έως και 160 χλμ. αυτονομίας με μια φόρτιση 3-4 ωρών. Επίσης, θα υπάρχει κι ένας ενσωματωμένος φορτιστής, που με 2-3 ώρες φόρτισης παρέχει 100 χλμ. περίπου αυτονομίας.

Ας σημειωθεί πάντως, ότι, όπως επισημαίνει κι η εταιρεία, ο χρόνος φόρτισης θα ποικίλει ανάλογα με τη χρήση του οχήματος και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Κατά προσέγγιση, ο χρόνος φόρτισης βασίζεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως το στιλ οδήγησης, η φόρτωση του οχήματος, η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η θερμοκρασία. Επίσης ποικίλλει, ανάλογα και με το διαθέσιμο δίκτυο.

Παράλληλα, ο Barb Samardzich, αντιπρόεδρος της Ford Ευρώπης, δήλωσε ότι το Focus Electric σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την αγορά κι ενισχύει τη στρατηγική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι, από τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει το Ford C-MAX Energi plug-in και λίγο αργότερα το Ford Hybrid Mondeo.

Tags: FORD FOCUS