Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου κάνουν λόγο για επικείμενη έρευνα της F1 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι λέτε να γίνει τελικά;

Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου κάνουν λόγο για επικείμενη έρευνα της F1 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι λέτε να γίνει τελικά;

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η F1;

2.943 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2017)

Έντονη φημολογία έχει σχηματιστεί γύρω από το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας της Formula 1 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δείτε τώρα τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου κάνουν λόγο για επικείμενη έρευνα της F1 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω του ομιχλώδους τοπίου που έχει σχηματιστεί μετά της εξαγορά των δικαιωμάτων της από την Liberty Media.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε μέσω επιστολής της εκπροσώπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κυρίας Margrethe Vestager, που αποκαλύφθηκε στο BBC την περασμένη Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα η επίτροπος Vestager έγραφε πως δεν θα δοθεί συνέχεια στο ζήτημα, εν τούτοις ο κ. Christian Sylt, γνωστός δημοσιογράφος της Βρετανίας –BBC, Telegraph, Forbes- ισχυρίζεται πως η επίτροπος κάνει λάθος.
 

Ο Βρετανός δημοσιογράφος δήλωσε: «Η απάντηση της επιτρόπου Vestager αφορά σε μεγάλο βαθμό την έγκριση της εξαγοράς των δικαιωμάτων της F1 και όχι την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διερεύνηση μιας υποτιθέμενης παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η επίτροπος Vestager εξηγώντας γιατί η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν είναι αναγκαία δήλωσε: «Αυτή η συναλλαγή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, ώστε να ανήκει στη δικαιοδοσία της Επιτροπής». Συμπλήρωσε δε, ότι οι αρχές σε Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο ενέκριναν εξ αρχής τη συμφωνία με τη Liberty.

Αξίζει να αναφέρουμε τέλος, πως τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την διεξαγωγή έρευνας ξεκίνησε η Βρετανίδα πολιτικός, κα Anneliese Dodds, η οποία στάθηκε στο πλευρό μικρότερων ομάδων της F1, όπως η Force India και η Sauber, κατά τους ισχυρισμούς των οποίων η διαχείριση και η κατανομή των εσόδων της F1 είναι άδικη.

Τι πιστεύετε ότι θα γίνει τελικά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
NISSAN