Στροφή στα υβριδικά και για το NASCAR

Στροφή στα υβριδικά και για το NASCAR

2.631 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2021)

Φήμες θέλουν τον διοργανωτή του NASCAR να σκέφτεται σοβαρά την χρήση υβριδικών αγωνιστικών συνόλων επιθυμώντας να γίνει πιο «πράσινο» πρωτάθλημα στο άμεσο μέλλον.

Ιδέες από την Formula 1

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η διοργανώτρια αρχή του NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) εδώ και αρκετό καιρό εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης υβριδικών κινητήρων και αν δεν ήταν η πανδημία, ίσως θα βλέπαμε τα πρώτα βοηθητικά ηλεκτρικά μοτέρ να τρέχουν στις αρχές του επόμενου έτους. Το σύστημα αυτό θα ήταν παρόμοιο με του DRS που χρησιμοποιείται ήδη στην Formula 1. Αν και υπάρχει αυτή η βλέψη, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι είδους σύστημα μπορεί ακριβώς να ταιριάξει στους αγώνες NASCAR.
 

Μακρία από τις οβάλ πίστες

Η Αμερικάνικη Ομοσπονδία Αγώνων εξετάζει την ιδέα για απομάκρυνση από τις οβάλ πίστες καθώς τα υβριδικά θα χρειαστούν περισσότερο φρενάρισμα για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους. Αυτό βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φύση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, έτσι όπως έχει «χτιστεί» εδώ και δεκαετίες, αν και δεν είναι το μόνο που ενδέχεται να αλλάξει.
 

Downsizing και στα NASCAR

Όπως έγινε στην Formula 1, έτσι και στο NASCAR υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μείωση του κυβισμού των κινητήρων εσωτερικής καύσης και αλλαγή του χαρακτηριστικού V8 με μικρότερα μοτέρ. Ο λόγος είναι για να μπορέσουν να συνδυαστούν με ηλεκτρικό μοτέρ, ούτως ώστε να σχηματιστεί το υβριδικό σύνολο.

Τι λες; Η προστασία του περιβάλλοντος έχει κάνει «ευαίσθητο» τον μηχανοκίνητο αθλητισμό; Ή μήπως το NASCAR αντιγράφει την Formula 1 μπας και της κλέψει θεατές;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
skoda