Ώρα λοιπόν να μάθετε τα πάντα για το μοτέρ που εξοπλίζει ήδη τα Fiat 500X και Jeep Renegade!

Ώρα λοιπόν να μάθετε τα πάντα για το μοτέρ που εξοπλίζει ήδη τα Fiat 500X και Jeep Renegade!

Πώς δουλεύει ο νέος 1.000άρης turbo της Fiat;

48.607 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο νέος τουρμπάτος κινητήρας του FCA Group, είναι αλουμινένιος, με τεχνολογία MultiAir 3ης γενιάς και ιπποδύναμη 120 ίππων. Πόσες ώρες λειτουργίας τεσταρίστηκε και πως λειτουργεί;

Μόνο αμελητέα δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την προσφορά του FCA Group στην ιστορία και την εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης. ¶λλωστε στιγμές όπως η ενσωμάτωση του συστήματος μεταβλητού χρονισμού (1960) και η τεχνολογία MultiAir, που παρουσίαζε μία νέα «φιλοσοφία» γύρω από το σύστημα εισαγωγής των κινητήρων βενζίνης (2009), αποδεικνύουν την υψηλή τεχνολογία του ομίλου. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σήμερα, με ένα νέο κινητήρα, ο όμιλος FCA έρχεται να ανανεώσει την «οικογένεια» GSE (Global Small Engine), γνωστή σε πολλούς και ως Firefly. Ακολουθώντας την τάση του downsizing, αλλά και τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, το FCA Group παρουσίασε ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χαμηλού κυβισμού, αλλά αξιόλογης ισχύος. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μοτέρ θα εξοπλίζει τις «entry-level» εκδόσεις μοντέλων της Fiat, της Jeep και πολύ πιθανόν της Alfa Romeo, αξίζει να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, σε ποια μοντέλα θα τον συναντήσουμε και ποια είναι τα δυνατά τους σημεία; Θα δούμε, άραγε, ένα μοντέλο της Alfa Romeo με το νέο μικρό μοτέρ που «ταιριάζει» περισσότερο στα ελληνικά δεδομένα; Ώρα να μάθετε τα πάντα για το νέο αλουμινένιο «διαμαντάκι» του ομίλου! 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center