3 φωτογραφίες »

Το plug-in υβριδικό Peugeot 3008 Hybrid αποδίδει 225 ίππους συνδυαστικά και μπορεί να διανύσει 56 χλμ. με χρήση της ηλεκτρικής του ενέργειας.

Peugeot 3008 HYBRID, Jeep Compass 4xe & Ford Kuga PHEV

17.526 Επισκέψεις στο άρθρο

5. Peugeot 3008 HYBRID
H Peugeot διαθέτει δύο Plug-In Hybrid εκδόσεις του ανανεωμένου Peugeot 3008 με την μικρότερη σε απόδοση να κοστίζει από 46.000 ευρώ και να είναι ένα από τα 5 πιο προσιτά PHEV μοντέλα της κατηγορίας. Πρόκειται για την έκδοση, HYBRID η οποία κινείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα PureTech 1,6 λίτρων απόδοσης 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 PS ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο e-EAT8, αποδίδοντας συνδυαστικά 225 ίππους που μεταφέρονται στους εμπρός τροχούς (σ.σ διατίθεται και σε 4κίνητη έκδοση με απόδοση 300 ίππων από 50.500 ευρώ). Με την μπαταρία των 13,2 kWh που διαθέτει το Peugeot 3008 HYBRID προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ., ενώ η μέση κατανάλωσή του στον κύκλο WLTP ανέρχεται στα 1,3 λτ./100 χλμ. Για την φόρτισή του χρειάζεται 1 ώρα και 45 λεπτά από wallbox 7,4 kW ή 4 ώρες από πρίζα 3,7 kW. To 3008 που ανανεώθηκε πρόσφατα διακρίνεται για την κομψή του εμφάνιση, το ξεχωριστό εσωτερικό με τον premium χαρακτήρα του και την οδική του συμπεριφορά.

4. Jeep Compass 4xe
Η Jeep μπήκε δυνατά στην εξηλεκτρισμένη εποχή με τη διάθεση των νέων Plug-In Hybrid εκδόσεων των Renegade και Compass. Το Compass που ανήκει στα μικρομεσαία SUV στην έκδοση Plug-In Hybrid ονομάζεται 4xe και όπως υποδηλώνει η ονομασία του, προσφέρει μετάδοση της κίνησης και στους 4 τροχούς διατηρώντας έτσι τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του στο ακέραιο. Η βάση του συστήματος είναι ο 1,33 λτ. υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, o oποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός και έναν πίσω με ενσωματωμένο διαφορικό e-axle) αποδίδοντας συνδυαστικά 190 ίππους (σ.σ. διατίθεται και με 240 ίππους και τιμή από 48.600 ευρώ). Διαθέτει μπαταρία λιθίου 11,4 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα και προσφέρει αυτονομία 50 χλμ., ενώ η κατανάλωσή του σε μεικτές συνθήκες κατά WLTP είναι στα 1,9 λτ./100 χλμ. Για την φόρτισή του χρειάζεται 5 ώρες από απλή συμβατική πρίζα 2,3 kW ή 1 ώρα και 42 λεπτά από Wallbox 7,4 kW. Το ξεχωριστό και ικανότατο σε εκτός δρόμους διαδρομές Compass ξεχωρίζει επιπλέον για τα πολλά προγράμματα διαχείρισης της ενέργειας που διαθέτει αλλά και της τετρακίνησής του.

3. Ford Kuga PHEV
Το Ford Kuga είναι διαθέσιμο και σε Plug-in Hybrid έκδοση η οποία συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα Duratec 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική απόδοση του συστήματος να ανέρχεται στους 225 ίππους που μεταφέρονται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου CVT. Το Kuga Plug-In Ηybid «αποθηκεύει» την ενέργεια του υβριδικού συστήματος στις μπαταρίες χωρητικότητας 14,4 κWh, προσφέροντας έτσι αυτονομία μέχρι 56 χλμ. περίπου με τη χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής του ενέργειας. Η κατανάλωσή του σε μεικτές συνθήκες ανέρχεται στα 1,4 λτ./100 χλμ. ενώ για την φόρτισή του χρειάζεται 6 ώρες από οικιακή πρίζα 2,3 kW ή 3 ώρες και 30 λεπτά από wallobox ισχύος 7,4 kW. Oπως και στις συμβατικές του εκδόσεις, το Kuga PHEV διακρίνεται για την ευχάριστη οδική του συμπεριφορά, ενώ ξεχωριστό χαρακτηριστικό του αποτελεί το γεγονός πως διατίθεται αποκλειστικά στην σπορ έκδοση ST-Line X. Το C5 Aircross και σε αυτή του την έκδοση ξεχωρίζει για την εξαιρετική του τιμή, τους μεγάλους του χώρους και το καινοτόμο επίπεδο άνεσης Advanced Comfort που προσφέρει μέσω της ανάρτησής του και των ανατομικών καθισμάτων του.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto