Τα 5 μοντέλα με την καλύτερη αναλογία ευρώ/ίππο

24.935 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2023)
Τα 5 μοντέλα με την καλύτερη αναλογία ευρώ/ίππο
4 Φωτογραφίες »

Τι συνδέει δύο σπορ κατασκευές 200+ ίππων, το best-seller της ελληνικής αγοράς και δύο mild hybrid; Αυτά είναι τα 5 μοντέλα με την καλύτερη αναλογία ευρώ ανά ίππο, για... αλογάκια που αξίζουν μέχρι το τελευταίο σεντ!

Άλογα που αξίζουν τα λεφτά τους

Πόσο κάνει και πόσους ίππους/πόσα άλογα «βγάζει»; Δύο συνηθισμένες ερωτήσεις για κάποιον που θέλει να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο, δύο απορίες που μπορούν να συνδυαστούν και μεταξύ τους. Διότι το κόστος του κάθε αλόγου πάντοτε «λέει» και κάτι παραπάνω για ένα μοντέλο, αν δεν θες να χρυσοπληρώσεις ιπποδύναμη αλλά να επενδύσεις σε κάτι διαφορετικό. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα 5 μοντέλα του AutoΤρίτη Test Center τα οποία καταφέρνουν να «παντρέψουν» ιδανική αναλογία ίππων και σωστού value for money.

1. Για στροφιλίκι» και επιδόσεις, κορυφαία αναλογία το Hyundai i30 Performance Pack

Κορυφαία αναλογία κόστους-ιπποδύναμης έχουν δύο μοντέλα της «Ν» οικογένειας της Hyundai. Καλύτερη σχέση έχει το μικρομεσαίο Hyundai i30 N με το hatchback αμάξωμα και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Κοστίζει 37.490 ευρώ και αποδίδει 280 άλογα (2λιτρος κινητήρας), με την συγκεκριμένη έκδοση «Performance Pack» να περιλαμβάνει και μπλοκέ διαφορικό. Είναι το ισχυρότερο μοντέλο της λίστας μας, για αυτό και μετρήσαμε εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 σε 6,2 δλ.). Με το Hyundai i30 N πληρώνεις 133,89€ για κάθε άλογο.

2. Toyota Yaris: Best-seller εδώ και 10 χρόνια

Ο αδιαμφισβήτητος «βασιλιάς» της ελληνικής αγοράς, Toyota Yaris, έχει και αυτό εξαιρετικό value for money στην αναλογία ιπποδύναμης-κόστους αγοράς. Μιλάμε για την έκδοση με τον ατμοσφαιρικό 1.500άρη VVT-iE των 125 ίππων με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Κοστίζει 17.180 ευρώ στην βασική έκδοση Active Steel και συνδυάζεται με μία από τις καλύτερες εγγυήσεις της αγοράς, για 6 χρόνια (137,44€ ανά ίππο). Το value for money του ατμοσφαιρικού Toyota Yaris ενισχύεται από την πολύ καλή τιμή μέσης κατανάλωσης (6 λτ./100 χλμ.) και τον καλό στάνταρ εξοπλισμό (7άρα οθόνη αφής με κάμερα οπισθοπορείας, μεταξύ άλλων).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Ένα sedan, ένα σπορ και ένα SUVάκι συμπληρώνουν την 5άδα
TO ISXYROTERO PICK UP
SEAT