Η νέα γενιά της GLC, της πρότασης της Mercedes-Benz στα μεσαία premium SUV, έρχεται να ενδυναμώσει την παρουσία του «αστεριού» στην συγκεκριμένη κλάση.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα γενιά της GLC, της πρότασης της Mercedes-Benz στα μεσαία premium SUV, έρχεται να ενδυναμώσει την παρουσία του «αστεριού» στην συγκεκριμένη κλάση.

Τα «μυστικά» που πρέπει να μάθεις για τη νέα Mercedes GLC

14.015 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Mercedes προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας GLC πριν από λίγες ημέρες και αυτά είναι τα highlights του νέου μεσαίου premium SUV.

Δεύτερη γενιά της Mercedes GLC

Στις αρχές του μήνα η Mercedes προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας, δεύτερης γενιάς της GLC. Όπως κάθε καινούργιο μοντέλο έτσι και το εν λόγω γερμανικό SUV ήρθε βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, σε σχέση με τον προκάτοχό του, με σκοπό του να πάρει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της αγοράς στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV. Ποια είναι όμως τα highlights που έφερε μαζί της η νέα Mercedes GLC; Ας τα δούμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγαλύτερες διαστάσεις, πιο αεροδυναμική και φρέσκο σχέδιο

Καταρχάς η καινούργια GLC συνδυάζει το νέο σχεδιασμό, με τις μεγαλύτερες διαστάσεις και τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή, σε μία τριάδα που δεσπόζει ανάμεσα από τα καλύτερα στιγμιότυπά της. Μιλώντας συγκεκριμένα, η νέα GLC είναι 61 χιλιοστά μακρύτερη από την προηγούμενη με το συνολικό μήκος να μετράται στα 4.716 χιλιοστά. Είναι επίσης τέσσερα χιλιοστά χαμηλότερη σε ύψος (1.640 χλστ.), ενώ το μεταξόνιο είναι μακρύτερο κατά 15 χιλιοστά και ορίζεται πλέον στα 2.888 χιλιοστά. Το πλάτος παρέμεινε ίδιο (1.890 χλστ.), ωστόσο τα μετατρόχια μεγάλωσαν κατά περίπου 6 χιλιοστά μπροστά και 23 πίσω. 
 
Όπως προαναφέραμε οι σχεδιαστές της Mercedes κατάφεραν να αποδώσουν τις μεγαλύτερες διαστάσεις σε συνδυασμό με ένα πιο αεροδυναμικό σχέδιο, με αποτέλεσμα ο συντελεστής οπισθέλκουσας που ανέρχεται στα 0,29 cd.
 
Στο καθαρά αισθητικό κομμάτι, το φρέσκο σχέδιο της GLC χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη μάσκα και τους πιο ευκρινείς προβολείς. Οι εισαγωγές αέρα ταιριάζουν καλύτερα με τη δημιουργία ενός πιο δυναμικού προφίλ που επιχείρησαν οι σχεδιαστές της μάρκας. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι πιο λεπτά, ενώ ενδιαφέρουσες σε σχεδίαση είναι και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης που ολοκληρώνουν την εικόνα του μοντέλου.

Καμπίνα με οθόνες α λα S-Class

Το δεύτερο highlight της GLC είναι η καμπίνα αλλά και τα επιμέρους στοιχεία αυτής. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι οθόνες και κυρίως αυτή του συστήματος infotainment που μετράται στις 11,9 ίντσες. Η οθόνη είναι τοποθετημένη κάθετα στην κεντρική κονσόλα, στήσιμο το οποίο προέρχεται κατευθείαν από την S-Class, επιβεβαιώνοντας έτσι την αναβάθμιση του εσωτερικού. Παρών και ο πίνακας οργάνων που είναι ψηφιακός με μέγεθος 12,3 ίντσες. Και οι δύο προαναφερθείσες οθόνες είναι στάνταρ στον εξοπλισμό, όπως και τα θερμαινόμενα καθίσματα, το Android Auto, το Apple CarPlay, η ασύρματη φόρτιση και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που αποθηκεύει τα προφίλ με τις ρυθμίσεις του οδηγού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MERCEDES NEW RANGE
OPEL