Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Τα highlights για το ετοιμοπαράδοτο Toyota Aygo X
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα highlights για το ετοιμοπαράδοτο Toyota Aygo X

20.435 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2022)

Το νέο Toyota Aygo X, που είναι ετοιμοπαράδοτο στην ελληνική αγορά, προσφέρεται με αυξημένους χώρους, φουλ τεχνολογία και είναι έτοιμο να διεκδικήσει τον τίτλου του ιδανικού μίνι αστικού crossover για τις καθημερινές μετακινήσεις των Ευρωπαίων και κατ΄ επέκταση των Ελλήνων.

Μίνι crossover για την πόλη από 14.370 ευρώ

Τι ζητάει κάποιος από ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιεί καθημερινά για τις μετακινήσεις του; Να είναι μικρό για να παρκάρει εύκολα, αλλά να έχει και αυξημένους χώρους. Να είναι οικονομικό για να μην «ματώνει» η τσέπη. Να μην κουράζει τον οδηγό στο δρόμο κατά την οδήγηση. Να έχει φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερη τεχνολογία, ενώ αν μπορεί να μπαίνει συνεχώς στον Δακτύλιο για να αποφευχθούν τα ΜΜΜ, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα αφού η πρόσβαση στο κέντρο γίνεται απρόσκοπτα. Και φυσικά, να μην περιμένεις κάμποσους μήνες για να το παραλάβεις!
 
Η Toyota όπως φαίνεται αφουγκράστηκε όλα τα παραπάνω και έδωσε στους Ευρωπαίους πελάτες της το Aygo X, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από 14.370 ευρώ στη βασική έκδοση Χ. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι εκδόσεις X-Play (14.970 ευρώ), X-Style (15.670 ευρώ), Χ-Pulse (16.240 ευρώ), X-Trend (17.040 ευρώ), Χ-Envy (17.640 ευρώ) και Χ-Limited (19.860 ευρώ). Σημειώστε πως το νέο Aygo X είναι ετοιμοπαράδοτο στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή.

Ο αντικαταστάτης του Aygo διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά, κάποια εκ των οποίων είναι ορατά, όπως για παράδειγμα η νέα ονομασία, ενώ κάποια άλλα όχι. Έτσι αποφασίσαμε να δούμε τα πέντε σημαντικότερα από αυτά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

1. Αναβαθμισμένο δάπεδο GA-B

Το Aygo X πρόκειται για ένα ριζικά ολοκαίνουργιο μοντέλο και αυτό ξεκινάει από τη βάση του, όπου στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο αυτό έχει η αναβαθμισμένη πλατφόρμα GA-B, όντας μέρος της TNGA (Toyota Global New Architecture) πάνω στην οποία βασίζεται το Yaris και τα νεότερα μοντέλα της μάρκας. Χάρη στην πλατφόρμα αυτή οι σχεδιαστές της μάρκας μπόρεσαν να δώσουν στο μοντέλο μεγαλύτερο αποτύπωμα σε διαστάσεις, που φυσικά μετατρέπεται και σε αυξημένους χώρους στην καμπίνα, άρα και μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες, αλλά αυτά θα το δούμε παρακάτω. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί πως παρά το μεγαλύτερο μέγεθος οι πρόβολοι μπροστά και πίσω είναι μειωμένοι, καθιστώντας το Aygo X ακόμα πιο ευέλικτο.

2. Το πρώτο μίνι αστικό crossover της μάρκας

Ενώ οι εταιρείες εγκαταλείπουν την κατηγορία των μίνι, με την έλευση του Aygo X η Toyota παρέμεινε ενεργή, έχοντας πλέον ως εκπρόσωπο ένα μίνι crossover. Το μοντέλο έχει μήκος 3.700 χλστ. αριθμός μεγαλύτερος κατά 23,5 πόντους από το προηγούμενο Aygo! Πέραν αυτού, μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο του νέου Aygo X κατά 9 εκατοστά, αγγίζοντας τα 2.430 χλστ., ενώ όσον αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία, το πλάτος είναι 1.740 χλστ. (+125 χλστ.), το ύψος 1.510 χλστ. (+50 χλστ.) και το βάρος του, χωρίς οδηγό, μετράται στα 940 κιλά. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από την ενιαία κλειστή μάσκα με την χαμηλά τοποθετημένη γρίλια, αλλά και τους νέους LED προβολείς με σχήμα μπούμεραγνκ, σύνολο το οποίο κάνει το Aygo X να αποπνέει δυναμισμό. Τα πλαστικά προστατατευτικά στους θόλους και οι μεγάλες ζάντες έως και 18 ίντσες τραβούν τα βλέματα στο πλάι, ενώ πίσω κυριαρχεί η διχρωμία στην κολόνα και τα φτερά, τα κατακόρυφα φωτιστικά σώματα και το X που συνοδεύει το έμβλημα του Aygo.

Διαβάστε περισσότερα για το TOYOTA AYGO X