Tech: Τα «γήινα» υβριδικά που έδωσαν ζωή στα μοτέρ βενζίνης-diesel
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tech: Τα «γήινα» υβριδικά που έδωσαν ζωή στα μοτέρ βενζίνης-diesel

15.401 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ λιγοστών ίππων και μία μπαταρία σκάρτης 1 kWh μπορεί να σου εξοικονομήσουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ σε ετήσια βάση. Διάβασε ποιες νέες τεχνολογίες έχουν τα mild hybrid αυτοκίνητα που σου γλιτώνουν έως και 1.800 ευρώ το χρόνο!

Μια 2η μικρή μπαταρία σου γλιτώνει 1.800 ευρώ/χρόνο

Είναι το πρώτο επίπεδο «εξηλεκτρισμού». Ο θερμικός κινητήρας, βενζίνης ή diesel, έχει τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο και επικουρικά υπάρχει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα (και όχι μόνο). Πρόκειται για την περίφημη ήπια υβριδική τεχνολογία, την οποία σχεδόν κάθε εταιρεία ενσωματώνει στα νέα μοντέλα της. Ο λόγος, προφανής. Εκτός της καλύτερης-ταχύτερης ανά περιστάσεις απόδοσης του συστήματος, εξασφαλίζεται σημαντική μείωση στους ρύπους και την κατανάλωση, άρα και μεγάλη οικονομία στην τσέπη.
 
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιεί το Test Center του AutoΤρίτη, ένας οδηγός mild hybrid οχήματος μπορεί να γλιτώσει έως και 1.800 ευρώ ετησίως από την κατανάλωση καυσίμου, συγκριτικά με όσα «καίει» ένα αυτοκίνητο 15ετίας. Μάλιστα, η αγορά ενός καινούργιου ήπια υβριδικού δεν έχει τόσο μεγαλύτερο κόστος και σίγουρα θα σε «σώσει» από έξοδα συντήρησης ενός μεταχειρισμένου, βενζίνης και πετρελαίου. Διότι ακόμα και είσαι τυχερός και αποφύγεις ένα εισαγόμενο με γυρισμένα χιλιόμετρα, πώς θα ξέρεις ότι δεν θα σου «κάτσει» ένα ελαττωματικό μεταχειρισμένο diesel, με την κακή φήμη των συχνών και πανάκριβων βλαβών;
 
Μέχρι να δεις όλα τα νέα μοντέλα με ήπια υβριδική τεχνολογία που υπάρχουν στην Digital Έκθεση του AutoΤρίτη, μάθε ποιες είναι οι τεχνολογίες των mild hybrid που μπορούν να σου δώσουν όφελος έως και 1.800 ευρώ τον χρόνο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
citroen