• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Μαλαισιανό Grand Prix έχει ιδιαίτερη χάραξη και σε συνδυασμό με τον άστατο καιρό της περιοχής μας έχει δώσει πολύ ενδιαφέροντες αγώνες.

Τέρμα η Μαλαισία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/4/2017

Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα γίνει Grand Prix στη Μαλαισία καθώς η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί ότι το κόστος είναι δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με τα οφέλη.

 
Η Μαλαισία επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή, 07/04/2016 ότι θα τερματίσει το συμβόλαιό της με τη Formula 1 μετά τον φετινό αγώνα.

Η Μαλαισία φιλοξενεί αγώνα της F1 εδώ και 18 χρόνια αλλά το υπουργείο τουρισμού της χώρας δήλωσε ότι πλέον δεν τους συμφέρει η διοργάνωση του αγώνα καθώς τα εισιτήρια έχουν μειωθεί αρκετά και τα οφέλη είναι λιγότερα από αυτά που καλείται κα πληρώσει η χώρα. Η Petronas που είναι η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Μαλαισίας είναι ο βασικός χορηγός του Μαλαισιανού Grand Prix και έχει πληγεί σκληρά τον τελευταίο καιρό με τις αυξομειώσεις στις τιμές του πετρελαίου. Πάντως θα συνεχίσει να είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας της Mercedes AMG στα πλαίσια της εμπορικής της πολιτικής.

Το Μαλαισιανό Grand Prix έγινε στις 2 Οκτωβρίου του 2016 ενώ φέτος είναι προγραμματισμένο για την 1η Οκτωβρίου.