Οικονομία στην κατανάλωση
Θα είναι το επόμενο αμάξι σου SUV;

Θα είναι το επόμενο αμάξι σου SUV;

4.016 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2023)

Μεταχειρισμένο ή καινούργιο, έχεις αποφασίσει αν θα κάνεις και εσύ την μετάβαση στα SUV;

Σε ψήνει ή δεν θέλεις να τα βλέπεις;

Τι αμάξι έχεις τώρα και τι θες να αγοράσεις για επόμενο; Τα SUV είναι σήμερα η κατηγορία που πουλάει περισσότερο από κάθε άλλη. Θα είσαι και εσύ οδηγός SUV με την επόμενη αγορά σου;
 
Άσχετα με το πως αγοράζεις αυτοκίνητο, καινούργιο η μεταχειρισμένο, τα SUV είναι σήμερα η πιο «καυτή» κατηγορία. Κλέβει πωλήσεις από κάθε άλλο σχήμα, μέγεθος και τύπο αυτοκινήτου, και έχει βάλει πολλά μοντέλα σε τροχιά εξαφάνισης.
 
Ειδικά τα μικρά SUV έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, αφού είναι πιο οικονομικά, και όχι μόνο λόγω μεγέθους. Βλέπεις στην κατηγορία αυτή το πάνω χέρι το έχουν κατασκευαστές που γενικά δεν το παίζουν ή δεν είναι premium. Και έτσι οι τιμές είναι πιο συμπιεσμένες, και συγκρατημένες, σχετικά. Εντάξει, είναι και πάλι πιο ακριβά από τα μικρά στα οποία βασίζονται, και ξεπερνούν συχνά και τα μεγαλύτερα, τουλάχιστον σε πάτωμα, και ίσως και κινητήρα, μικρομεσαία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Όμως τα μικρά SUV έχουν τους χώρους, την πρακτικότητα, το ύψος και τη θέση οδήγησης που δεν έχουν ούτε τα μικρά, ούτε τα μικρομεσαία. Δίνουν και την εντύπωση ότι πάνε παντού, ότι είναι πιο σκληροτράχηλα και ότι αντέχουν παραπάνω, άσχετα αν ισχύουν όλα αυτά μαζί ή χώρια.
 
Όσοι αντικατέστησαν το παλιό τους μικρό ή μικρομεσαίο με SUV στα ίδια μέτρα, γενικά θεωρούν ότι έκαναν τη σωστή κίνηση, όμως εκτός από τις έρευνες των εταιρειών μάρκετινγκ που δίνουν αυτά τα στοιχεία, καλύτερα είναι να ρωτήσεις κάποιον από τον κύκλο σου που το έκανε να σου πει από πρώτο χέρι.
 
Φυσικά υπάρχουν και τα προβλήματα, ειδικά όταν το μήκος είναι μεγαλύτερο απ'όσο επιτρέπει το παρκάρισμα στην περιοχή σου. Υπάρχει και η κατανάλωση, που είναι τσιμπημένη σε σχέση με τα αντίστοιχης ηλικίας μικρά. Αν όμως αντικαθιστάς το παλιότερό σου μικρό με ένα νεότερο SUV, πάλι θα σου καίει λιγότερο, ακόμη και στο ταξίδι, και ας είναι η αεροδυναμική του χειρότερη.
 
Τι λες όμως; Είναι το SUV το αμάξι που θα κοιτάξεις για επόμενο; Αν ναι, γιατί; Και πιο σημαντικά γιατί όχι; Τι νομίζεις ότι θα σου λείψει, και που νομίζεις πως ένα SUV θα υστερεί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
LINGLONG GREEN MAX ALL SEASON
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel