Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Θα θέλατε να μοιάζει έτσι το νέο Saab;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θα θέλατε να μοιάζει έτσι το νέο Saab;

3.795 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2021)

Ανεξάρτητος σχεδιαστής από το Αζερμπαϊτζάν παρουσίασε την πρότασή του για το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό Saab, 10 χρόνια μετά την αναστολή λειτουργίας της φίρμας.

Το πρώτο μοντέλο μετά το 2011; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H Saab έχει εδώ και χρόνια αποχωρήσει από το προσκήνιο της αυτοκινητοβιομηχανίας και έχει σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι φίλοι της που εύχονται ακόμη και σήμερα η μάρκα να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Ο Jahangir Gahramanov από το Αζερμπαϊτζάν  δημιούργησε το δικό του σχέδιο για ένα καινούριο ηλεκτρικό grand tourer, με στοιχεία από τα πιο γνωστά Saab μοντέλα του παρελθόντος, 10 χρόνια μετά την αναστολή λειτουργίας της φίρμας. 

Δίθυρο grand tourer με χώρο για τέσσερις

Το Saab GT είναι ένα δίθυρο αυτοκίνητο με χώρο για τέσσερις επιβάτες που ξεχωρίζει για το μεγάλο του καπό, τα λεπτά μπροστινά φωτιστικά σώματα LED και τους μικρούς αεραγωγούς στις δύο άκρες του προφυλακτήρα. Η σχεδίαση των πρώτων κολονών, η οροφή και το σχήμα των παραθύρων θυμίζουν αμέσως τα μοντέλα της Saab, ενώ στο πλάι βλέπουμε επίσης μεγάλες πολυάκτινες ζάντες. Πίσω, το παρμπρίζ είναι μέρος της θύρας του πορτ-μπαγκάζ , ενώ ξεχωρίζει η λεπτή γραμμή LED που ενώνει τα φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου.

Αμιγώς ηλεκτρικό με δύο κινητήρες 

Ο σχεδιαστής δεν αναφέρθηκε στο κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το φαντάστηκε σε αμιγώς ηλεκτρικό. Μια μπαταρία, δύο ηλεκτρικά μοτέρ και σύστημα τετρακίνησης θα ήταν ιδανικός συνδυασμός για ένα τέτοιο μοντέλο.

Προβλήματα για την μητρική της Saab

Θυμίζουμε πως η Evergrande, η εταιρεία που έχει εξαγοράσει τη National Electric Vehicle Sweden ή πιο απλά NEVS, η οποία με τη σειρά της κατέχει τα περιουσιακά στοιχεία της Saab, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, άνθρωποι της NEVS έχουν έρθει σε επαφές με πολλούς επιχειρηματίες-επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για να επενδύσουν σε αυτή και κατ επέκταση στην Saab…

Θα ξεχωρίζει αμέσως στο δρόμο!
- Δίθυρο grand tourer με χώρο για τέσσερις
- Αμιγώς ηλεκτρικό με δύο κινητήρες 
- Προβλήματα για την μητρική της Saab, αλλάζει χέρια η σουηδική φίρμα
Θα ήθελες να δεις ένα νέο Saab; Γούσταρες την σουηδική εταιρεία; Θα ήθελες να επιστρέψει;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: