To Fusilier είναι το πρώτο ηλεκτρικό off-road SUV της Ineos
6 Φωτογραφίες »

To Fusilier είναι το πρώτο ηλεκτρικό off-road SUV της Ineos

2.478 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2024)

- Το τρίτο μοντέλο της Ineos.
- Σχεδίαση με έμπνευση την Mercedes G-Class.
- Ηλεκτρικό αλλά και σε έκδοση με range-extender.
- Επίσημη πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2024.

Το τρίτο μοντέλο της Ineos

Η Ineos μεγαλώνει την γκάμα της με ένα ακόμα SUV. Ο λόγος για το Fusilier, ένα νέο μοντέλο που θα έρθει ως αμιγώς ηλεκτρικό αλλά και σε υβριδική έκδοση με μικρό κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα ως range extender. Το Fusilier είναι επί της ουσίας το αυτοκίνητο που εισάγει την βρετανική μάρκα στην ηλεκτροκίνητη εποχή, όπως δήλωσε επίσημα η εταιρεία, αποκαλύπτοντας και τις πρώτες εικόνες.

Σχεδίαση με έμπνευση την Mercedes G-Class

Το Fusilier θα κατασκευαστεί από την Magna Steyr στην Αυστρία, στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζεται και η Mercedes G-Class. Θα βρίσκεται κάτω από το SUV, Grenadier και το Pick-up, Quartermaster στην γκάμα της εταιρείας. Επί του παρόντος η Ineos δεν προχώρησε στην αποκάλυψη πολλών στοιχείων για τις δύο εκδόσεις του Fusilier, έδωσε όμως στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό ο σχεδιασμός του Fusilier, είναι επηρεασμένος από την Mercedes G-Class. Διαθέτει τετραγωνισμένο αμάξωμα, συνδυασμένο με κυκλικά φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω. Τα ελαστικά προδιαθέτουν τις off-road ικανότητες που θα έχει, όπως και οι προστατευτικές πλάκες κάτω από τους δύο προφυλακτήρες.

Ηλεκτρικό αλλά και σε έκδοση με range-extender

Το Ineos Fusilier με το range-extender θα έχει έναν μικρό βενζινοκινητήρα που θα τροφοδοτεί μια γεννήτρια, για να διατηρεί φορτισμένη την μπαταρία, αλλά δε θα είναι υπεύθυνος για την κίνηση των τροχών Το ρόλο αυτό θα τον έχει ένας ηλεκτροκινητήρας. Από κει και πέρα, όπως προαναφέραμε θα υπάρχει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας, το Ineos Fusilier θα χρειάζεται λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα.  

Επίσημη πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2024

Το ντεμπούτο του νέου Ineos Fusilier υπολογίζεται το φθινόπωρο του 2024, όταν και θα αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα κίνησης αλλά και το μοντέλο γενικότερα. Όταν το Ineos Fusilier μπει στην παραγωγή, η μάρκα εκτιμά πως θα κατασκευάζει από 40.000 έως 50.000 μοντέλα ετησίως. Η τιμή του Ineos Fusilier θα είναι μικρότερη των 100.000 ευρώ.  

ford
NISSAN