Ο βελτιωτικός οίκος ετοίμασε ένα ακομή πιο ακραίο πακέτο για το νέο A1 κάτω από την ονομασία «Οne of One».

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί.

To «One of One» Αudi A1 της ABT Sportsline

9.999 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2019)

Το «One of One» της ABT είναι σαν τον πρώτο σου πλατωνικό έρωτα. Πολύ ισχυρό και πανέμορφo αλλά αδύνατο να το «κατακτήσεις», αφού αποτελεί ένα one-off project του διάσημου βελτιωτικού οίκου.


Mε την Audi να λέγεται πως δεν έχει στα άμεσα πλάνα της την κατασκευή ενός S1 βασισμένο στο γερμανικό premium μικρό της νέας γενιάς, η ABT άδραξε την ευκαιρία πριν λίγους μήνες με το βελτιωτικό της πακέτο για το νέο Α1 φτάνοντας την ισχύ του 4κύλινδρου κινητήρα των 2,0 λίτρων στα 240 άλογα και τα 360 Nm ροπής (δηλαδή 40 ίππους και 40 Nm περισσότερα από το εργοστασιακό στην κορυφαία του έκδοση).

Η ABT όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο βελτιωτικός οίκος ετοίμασε ένα ακομή πιο ακραίο πακέτο για το νέο A1 κάτω από την ονομασία «Οne of One» προσφέροντάς του τον αγωνιστικών προδιαγραφών 2λιτρο TFSI κινητήρα που χρησιμοποιεί το αγωνιστικό ΤΤ Cup αλλά αντί για 310 άλογα και 400 Nm ροπή με 30 άλογα επιπλέον Overboost, η ABT «έστειλε» την ισχύ του μοτέρ στα 400 PS!

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί σημαντικά καθώς είναι τώρα 55 χιλιοστά πιο πλατύ στο πίσω μέρος επειδή έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα φτερά, πίσω θύρες πλέον δεν υπάρχουν ενώ ακόμα το μάτι τραβά αμέσως η τεράστια αεροτομή, ένας εξαιρετικά σπορτίφ διαχύτης και οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Το αυτοκίνητο πατάει πάνω σε μοναδικές σφυρήλατες 19άρες ζάντες με 265/30 ελαστικά.

Από την καμπίνα λείπουν τα πίσω καθίσματα ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το roll-cage ενώ τα μπροστινά έχουν αντικατασταθεί με πιο σπορ με σκοπό ο οδηγός να έχει περισσότερη πλευρική στήριξη στις στροφές. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει πλούσια επένδυση από δέρμα Alcantara και εμβλήματα «One of One».

H ΑΒΤ ανακοινώνει ότι η ανάπτυξη του αυτοκινήτου δεν έχει ολοκληρωθεί αφού χρειάζεται δουλειά ακόμη στον τομέα της ανάρτησης και του μοτέρ. Έτσι και αλλιώς πάντως, το «One of One» δεν θα διατεθεί προς πώληση αλλά αποτελεί ένα one-off project της εταιρείας.
 

Toyota
test center