6 φωτογραφίες »

Tο RSQ8-R της ABT είναι το πιο γρήγορο SUV στον κόσμο

5.119 Επισκέψεις στο άρθρο (14/8/2020)

Με 740 άλογα και 920 Nm ροπής από έναν V8 twin-turbo κινητήρα και με δυνατότητα να φτάσει τα 315 χλμ./ώρα, το RSQ8-R της ABT σίγουρα δεν αστειεύεται.

Το κορυφαίο της βελτιωτικό πακέτο για το RS Q8 ετοίμασε η ABT, θέλοντας να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 125 χρόνια ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόνο 125 κομμάτια, ένα αυτοκίνητο δηλαδή για κάθε έτος ζωής της γνωστότερης βελτιωτικής φίρμας για μοντέλα κυρίως του VW Group.

H ABT είχε ήδη παρουσιάσει την πρώτη της αναβάθμιση για την ναυαρχίδα της Audi στην γκάμα των SUV, υποσχόμενη τρομερές επιδόσεις όπως 3,5 δευτερόλεπτα για το 0-100χλμ./ώρα και μέγιστη τελική ταχύτητα 305 χιλιομέτρων. Τα παραπάνω νούμερα όμως φάνηκε πως δεν ήταν αρκετά.

Τώρα, χάρη σε μια σειρά από αλλαγές στην χαρτογράφηση του κινητήρα και με την προσθήκη ενός ειδικά σχεδιασμένου intercooler, ο V8 twin-turbo κινητήρας 4,0 λίτρων του RS Q8 αποδίδει 740 άλογα και 920 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να φτάσει ακόμα και τα 315 χιλιόμετρα/ώρα, κάνοντας το πιο γρήγορο από κάθε άλλο SUV ευρείας παραγωγής όπως την Bentley Bentayga Speed και την Lamborghini Urus που φτάνουν τα 306 και τα 305 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στον ήχο του οχήματος χάρη στην εγκατάσταση ενός νέου συστήματος εξάτμισης ABT με τέσσερις απολήξεις.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, οι βελτιωτές προσφέρουν νέο bodykit που περιλαμβάνει μικρό lip μπροστά, νέες θήκες καθρεπτών, μεγαλύτερες πλαϊνές ποδιές, πιο μυώδη φτερά, εμπρός και πίσω διαχύτες και νέα αεροτομή. Οι ABT High Performance HR ζάντες είναι 23 ιντσών, ντυμένες σε ελαστικά 295/35.
 

Mercedes
test center