4 φωτογραφίες »

Το RUF SCR συνδυάζει vintage σχεδιαστική γλώσσα με την ισχύ ενός 6κύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα.

To RUF SCR παραγωγής

3.157 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2020)

Αυτό είναι το πρώτο SCR που βγήκε από την γραμμή παραγωγής της RUF. H τιμή του... δυσθεώρητη.


Δύο χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση του RUF SCR στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η γερμανική εταιρεία βγάζει από την γραμμή παραγωγής το πρώτο αυτοκίνητο. Το μοντέλο πρόσφατα έδωσε το παρών σε εκδήλωση της φίρμας στο Pfaffenhausen μαζί με το νέο Rodeo Concept που εμπνεύστηκε από το Rodeo Drive Concours d Elegance.

Το RUF SCR συνδυάζει vintage σχεδιαστική γλώσσα με την ισχύ ενός 6κύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα απόδοσης 510 ίππων και 469 Νm ροπής σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το βάρος του είναι 1.240 κιλά, 190 κιλά λιγότερα από αυτό της 911 GT3 RS και υπολείπεται σε σχέση με την Porsche κατά μόνο 10 άλογα.

Φυσικά, δεν μπορεί να μην γίνει λόγος για την εμφάνιση του μοντέλου καθώς, αν και το αυτοκίνητο μοιάζει εντυπωσιακά με την Porsche 911 στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η RUF βασίζει το μοντέλο στο δικό της ανθρακονημάτινο monocoque και αμάξωμα. Του έχει προσφέρει επίσης roll cage αφενός για να αποκτήσει το SCR μεγαλύτερη ευλυγισία και αφετέρου για την καλύτερη προστασία του οδηγού. Ο πρόβολος του χαρακτηρίζεται από τον απλής σχεδίασης προφυλακτήρα και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα ενώ στο πίσω μέρος, τα μυώδη φτερά του προσφέρουν ένα έντονο σπορ χαρακτήρα στο μοντέλο.

Το πρώτο SCR κατασκευάστηκε το 1978 σαν μια πιο «σκληρή» έκδοση για την Porsche 911 με την ισχύ του να πηγάζει από έναν 3,2 λίτρων κινητήρα με ιπποδύναμη περίπου 217 άλογα. Φαίνεται όμως πλέον ότι η εταιρεία θέλει να επενδύσει στον περισσότερο στον ρετρό χαρακτήρα του και λιγότερο σε «ακραίες» σχεδιαστικές γραμμές.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 15 αυτοκίνητα με το καθένα να τιμάται από 650.000 ευρώ.
 

PEUGEOT NEW EVANS
4green