Από Αθήνα Πήλιο, από εκεί στην Εύβοια και μετά στην Πελοπόννησο, το Civic συμπλήρωσε τις ευχάριστες διακοπές μου, στην πανέμορφη χώρα μας.

Honda Civic sedan 1,5 V-TEC turbo 182 PS

9.810 Επισκέψεις στο άρθρο

Πάλι Civic, αλλά  τι Civic;
Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι που πήγα διακοπές με Civic. Αυτή τη φορά πήρα το σεντάν!

Πέρυσι μιλούσα για συμπτώσεις και τυχαία γεγονότα, όμως φέτος η επιλογή -για ακόμα μια φορά- κάποιου Civic για τις διακοπές μου στα «γνωστά» μέρη που επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι, δεν μου αφήνουν περιθώρια να «κρυφτώ»… Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη χρονιά που είχα για έναν ολόκληρο μήνα το μικρομεσαίο μοντέλο της Honda. Για να διαφοροποιηθούμε ωστόσο λίγο, άλλαξα ελαφρώς την έκδοση και τα μέρη που σύχναζα όλο τον Αύγουστο.

Φέτος, λοιπόν επέλεξα την σεντάν έκδοση του Civic το οποίο εφοδιάζεται με τον 1,5 λίτρων V-TEC turbo κινητήρα των 182 ίππων. Χώρους και επιδόσεις λοιπόν τα είχα στο «τσεπάκι» μου από την επιλογή του, όμως οι εκπλήξεις έκαναν την συμβίωση μαζί του ακόμα πιο ευχάριστη. Αρχικά, αν και βενζίνης, ο 1,5 λτ. κινητήρας του δεν «καίει» τίποτα αναλογικά με τις επιδόσεις του με μέση τιμή 7,1 λτ./100 χλμ. στις διακοπές μου.

Εν συνεχεία η πιο «οικογενειακή» και άρα πιο μαλακή έκδοση του Civic δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στις απαιτητικές στριφτερές μου διαδρομές. Παράλληλα έκανε πιο άνετο το ταξίδι μέχρι αυτές. 

Σταμάτης Καγιαλής

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto