Το Volvo XC40 έχει σχεδόν διπλάσιο κόστος συντήρησης από το DS 7

6.412 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2024)
Το Volvo XC40 έχει σχεδόν διπλάσιο κόστος συντήρησης από το DS 7

- Κόστος συντήρησης 5ετίας για DS 7 και Volvo XC40
- Στα 5 χρόνια τα service του Volvo είναι 700 ευρώ ακριβότερα από του DS
- Τακάκια, μπαταρία και δισκόπλακες κοστίζουν τα διπλά στο XC40
-75% ακριβότερη η Volvo σε ανταλλακτικά και service μαζί

Κόστος συντήρησης 5ετίας για DS 7 και Volvo XC40

H μάχη των κατασκευαστών που λανσάρουν τα μοντέλα τους ως premium είναι σκληρή, με τις εταιρείες να προσπαθούν να κερδίσουν τα μερίδια τους παίζοντας και το χαρτί του After Sales. Ας δούμε λοιπόν το κόστος συντήρησης δύο μικρομεσαίων SUV με premium στόχευση για τα 5 πρώτα χρόνια.

Ο λόγος για τα DS 7 στη βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1,2 PureTech βενζινοκινητήρα των 130 ίππων και το Volvo XC40 Τ2, επίσης βενζίνης με 129 άλογα.

Στα 5 χρόνια τα service του Volvo είναι 700 ευρώ ακριβότερα από του DS

Θα ξεκινήσουμε  από τις τιμές service, ένα έξοδο που δεν μπορείτε να αποφύγετε, αφενός μεν γιατί επιβάλλεται η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας, ώστε να έχετε τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας και λειτουργίας, αφετέρου για να διατηρήσετε εγγύηση και ψηλή μεταπωλητική αξία.

Το κόστος του DS 7 είναι 1.226 ευρώ. Πόσο κοστολογεί η Volvo την προγραμματισμένη συντήρηση του XC40 για 5 χρόνια; 1.912 ευρώ! Δηλαδή είναι πιο ακριβή κατά σχεδόν 700 ευρώ. Αν θέλουμε να το δούμε και συνολικά, κρίνοντας το μ.ο. του κόστους για όλη την πενταετία της κατηγορίας (1.143 ευρώ), η DS βρίσκεται σχεδόν στο μέσο όρο (+7%) και η Volvo 40% ακριβότερη.

Τακάκια, μπαταρία και δισκόπλακες κοστίζουν τα διπλά στο XC40

Είδαμε λοιπόν το κόστος των προγραμματισμένων service, ας δούμε λοιπόν το κόστος βασικών ανταλλακτικών, αυτών δηλαδή που είναι πιο πιθανόν να αλλάξετε μέσα στην πενταετία. Αναλυτικότερα συγκεντρώσαμε τις τιμές από τα τακάκια, τις δισκόπλακες, και την μπαταρία.
Αν λοιπόν σας φάνηκαν μεγάλες οι διαφορές πριν, με αυτές στα ανταλλακτικά θα εκπλαγείτε. Τα παραπάνω ανταλλακτικά στην DS κοστίζουν 955. Στην Volvo το κόστος είναι 1.891 ευρώ! Διπλάσια δηλαδή από αυτά της DS.
 

75% ακριβότερη η Volvo σε ανταλλακτικά και service μαζί

Στο σύνολο τώρα, για τα προγραμματισμένα service και τα πιθανά ανταλλακτικά προς αντικατάσταση τα πέντε πρώτα χρόνια το DS 7 1,2 PureTech θα κοστίσει 2.181 ευρώ, ενώ το Volvo XC40 3.803 ευρώ.
Σαφώς μιλάμε για μια πολύ σημαντική διαφορά της τάξης των 1.614 ευρώ ή αν θέλετε διαφορετικά 74,3%.
Εδώ λοιπόν εγείρονται ερωτηματικά; Για πιο λόγο είναι τόσο ακριβή η Volvo; Είναι νέα στρατηγική της ιδιοκτησίας για να αυξήσει τα έσοδα; Εσείς τι λέτε;
 

FORD E-TRANSIT
NISSAN