Το λανσάρισμα του μοντέλου παραγωγής θα γίνει το 2021.

To ηλεκτρικό που φορτίζεται από τον ήλιο (+vid)

2.282 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2019)

Το πρωτότυπο μοντέλο της που φορτίζεται από τον ήλιο και προσφέρει αυτονομία έως και 725 χιλιομέτρων παρουσίασε η Lightyear.

To νέο της πρωτότυπο με την ονομασία Οne παρουσίασε η Lightyear κάνοντας λόγο πως πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά μέσω της ηλιακής ενέργειας.
 
Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε για να λύσει τα πρόβλημα των παραδοσιακών ηλεκτρικών οχημάτων όσον αφορά την έλλειψη υποδομών για την φόρτισή τους και τις «βρώμικες» μεθόδους κατασκευής και ανακύκλωσης των ηλεκτρικών τους μπαταριών. Το μοντέλο αυτό από την άλλη πλευρά εξοπλίζεται με μια ειδική επιφάνεια 5 μέτρων, στην οροφή και το καπό του, που αντλεί ενέργεια από τον ήλιο. Η φίρμα αποκαλύπτει πως η επιφάνεια αυτή καλύπτεται από ένα τζάμι ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Lightyear, το μοντέλο μπορεί να «παράγει» ηλεκτρική αυτονομία 50-70 χλμ. κάθε μέρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στην Ολλανδία ενώ κατά την διάρκεια όλου του έτος, το αυτοκίνητο θα μπορεί να παράγει 700 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Για την κίνηση του αυτοκινήτου, το Οne εξοπλίζεται με 4 ηλεκτρικά μοτέρ και μια μικρή μπαταρία με την ηλεκτρική αυτονομία να υπολογίζεται στα 725 χλμ σύμφωνα με το τεστ WLTP. Το αυτοκίνητο μπορεί ακόμα να μπει στην «πρίζα», ωστόσο η ηλεκτρική του αυτονομία με αυτόν τον τρόπο φόρτισης δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 400 χλμ.

Αξίζει να τονίσουμε πως η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι τέτοια που παράγει ελάχιστες αεροδυναμικές αντιστάσεις. Το λανσάρισμα του μοντέλου παραγωγής θα γίνει το 2021 με τιμή από 119.000 ευρώ.
 

PEIRAIOS LEASING
test center