Το νέο Mitsubishi ASX κάνει πρεμιέρα στις 20 Σεπτέμβρη
2.951 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2022)
Το νέο Mitsubishi ASX βρίσκεται προ των πυλών, καθώς όπως έγινε γνωστό η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV είναι προγραμματισμένη να προχωρήσει στην πλήρη αποκάλυψή της την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου!
Ήταν Ιανουάριος όταν η Mitsubishi ενημέρωσε πως εργάζεται πάνω στο ASX επόμενης γενιάς, πριν αποκαλύψει τις τεχνικές προδιαγραφές του, τον Ιούνιο. Πλέον όμως έφτασε η ώρα για τη νέα γενιά του ιαπωνικού SUV να αποκαλυφθεί επίσημα στο κοινό, κάτι που θα συμβεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ενόψει της κυκλοφορίας του μοντέλου στην Ευρώπη στις αρχές του 2023.
Όπως γνωρίζουμε ήδη, το καινούργιο Mitsubishi ASX θα βασιστεί στο Renault Captur και θα κατασκευαστεί από τη γαλλική μάρκα. Στόχος του είναι να ενισχύσει την ευρωπαϊκή παρουσία της Mitsubishi, και μάλιστα σε μία κατηγορία από τις πλέον δημοφιλείς όπως αυτή των μικρών SUV. Σε σύγκριση με το Renault Captur, το νέο Mitsubishi ASX αναμένεται να αποκτήσει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και νέα μάσκα. Κοινά στοιχεία θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, παράλληλα με νέα χαρακτηριστικά για να ξεχωρίζουν.
Στη βάση ο 1.000άρης τούρμπο με 91 ίππους
Η σύνθεση των κινητήρων θα είναι αρκετά οικεία, καθώς την έχουμε δει και αυτή στο Renault Captur δεύτερης γενιάς. Στη βάση της γκάμας θα είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 λίτρου απόδοσης 91 ίππων που θα ταιριάζει αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Στη συνέχεια ακολουθεί ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,3 λίτρων σε εκδόσεις 140 ίππων ή 158 ίππων, όταν ο κινητήρας είναι συνδεδεμένος με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων.
Στα υβριδικά σύνολα, η πρώτη υβριδική έκδοση συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ για συνδυαστική ισχύ 145 ίππων. Από κει και πέρα όπως συμβαίνει με το Captur, το πιο ισχυρό ASX της γκάμας θα είναι το plug-in υβριδικό με 160 ίππους, συνδυάζοντας τον κινητήρα 1,6 λίτρων με ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων και μπαταρία 10,5 kWh. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο ASX δε θα πουληθεί με επιλογή diesel.
Θα κατασκευαστεί στην Ισπανία
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το νέο ASX θα κατασκευαστεί από τη Renault στο εργοστάσιό της στην πόλη Βαγιαδολίδ στην Ισπανία.