2 φωτογραφίες »

To πρώτο της ηλεκτρικό ετοιμάζει η Caterham

1.765 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2021)

Nα κρατήσει το βάρος χαμηλά, ώστε διατηρήσουν τα αυτοκίνητά της την ευελιξία που τα χαρακτηρίζει θέλει η Caterham στην προσπάθειά της για την κατασκευή του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο ετοιμάζεται να λανσάρει η Caterham μέσα στα επόμενα χρόνια. Η βρετανική εταιρεία πρόσφατα αποκτήθηκε από την VT Hondings, μια θυγατρική της οποίας, έχει αναλάβει και την εισαγωγή των αυτοκινήτων της φίρμας στην ιαπωνική αγορά. Η κίνηση αυτή θα προσφέρει χρήμα στα ταμεία της Caterham, πράγμα απαραίτητο για να κατασκευάσει η φίρμα ένα ηλεκτρικό Seven.

Ο CEO της Caterham, Graham Macdonald επιβεβαίωσε πως προτεραιότητας της φίρμας είναι να διασφαλίσει πως η ηλεκτρική έκδοση του διθέσιου roadster «θα προσφέρει οδηγική εμπειρία ενός πραγματικού Caterham». Aυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα γίνουν προσπάθειες να κρατηθεί χαμηλά το βάρος του, ενώ πρέπει να περιμένουμε πως οι μηχανικοί της Caterham θα αλλάξουν την γεωμετρία της ανάρτησης λόγω της τοποθέτησης της μπαταρίας και των ηλεκτρικών μοτέρ στο δάπεδο του αυτοκινήτου.

Ο Macdonald έχει ήδη οδηγήσει μια πρωτότυπη έκδοση του ηλεκτρικού Seven και δεν δίστασε να δηλώσει: «Είναι σαν ένα go-kart: έχει δύο πεντάλ, γρήγορη επιτάχυνση και είναι ένα διαφορετικό προϊόν. Όχι λιγότερο συναρπαστικό, αλλά συναρπαστικό με διαφορετικό τρόπο».

Ωστόσο, προτού λανσάρει το ηλεκτρικό Seven, η Caterham επιδιώκει να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με άλλον κατασκευαστή για να εξασφαλίσει την παροχή μπαταριών και κινητήρων, παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί κινητήρες που προέρχονται από τη Ford στα τρέχοντα μοντέλα παραγωγής της.
 

test center
4green