Οι άνθρωποι της Mazda θα παρουσιάσουν στις 25 Οκτωβρίου στην έκθεση του Τόκιο, ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που θα διαθέτει περιστροφικό μοτέρ.

Λέγεται πως το νέο concept θα είναι η εξέλιξη του RX Vision, οπότε θα είναι πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής που αναμένεται το 2020.

Τον Οκτώβριο νέο Mazda concept με μοτέρ Wankel

2.859 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2017)

Στην έκθεση του Τόκιο σε έναν περίπου μήνα, η Mazda θα μας δείξει την εξέλιξη του RX-Vision Concept, που θα είναι πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής, η οποία -με νέο Wankel κινητήρα- αναμένεται το 2020, για τα 100α γενέθλια της φίρμας…

Το Mazda RX-8 Spirit R του 2011 είναι το τελευταίο αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα που έφτιαξε η ιαπωνική εταιρεία. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν λεχθεί για την αναβίωση του RX, ειδικά μετά από το προπέρσινο υπέροχο πρωτότυπο RX-Vision.
 
Νωρίτερα φέτος η Mazda γιόρτασε τα 50 χρόνια ενασχόλησής της με τους κινητήρες Wankel, λέγοντας πως «η ιστορία δεν τελείωσε ακόμα». Από ότι φαίνεται οι Ιάπωνες το εννοούν, καθώς θα παρουσιάσουν στις 25 Οκτωβρίου στην έκθεση του Τόκιο, ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που θα διαθέτει περιστροφικό μοτέρ.
   
Λέγεται πως θα είναι η εξέλιξη του RX Vision, οπότε το νέο concept θα είναι πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής. Το λέμε αυτό γιατί ο Matsuhiro Tanaka, ο αντιπρόεδρος του R&D της Mazda στην Ευρώπη, είπε πως θα αντιπροσωπεύει «την πρόθεση των μηχανικών και σχεδιαστών να το κάνουν πραγματικότητα». Μάλιστα ο κος Tanaka ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει κάποια συνεργασία με άλλη φίρμα, ώστε να μειωθούν τα κόστη εξέλιξης και παραγωγής. Οπότε η Mazda θα παίξει σόλο…
 
Όλα δείχνουν πως το 2020 η Mazda θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο με κινητήρα Wankel, ώστε να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 100α της γενέθλια. Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες εβδομάδες, μεγαλοστέλεχος της φίρμας αποκάλυψε πως δουλεύουν πάνω στην εν λόγω τεχνολογία, αλλά πρέπει να λύσουν αρκετά ζητήματα. Περισσότερα φανταζόμαστε πως θα προκύψουν στην έκθεση Tokyo Motor Show σε έναν περίπου μήνα.

Mercedes
moto