H ιαπωνικών προδιαγραφών Toyota Corolla Cross.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H ιαπωνικών προδιαγραφών Toyota Corolla Cross.

Toyota Corolla Cross: Έρχεται Ευρώπη για να κυριαρχήσει

87.589 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2021)

Μετά το επιτυχημένο C-HR και το μικρό crossover Yaris Cross, η Τοyota φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει στην Ευρώπη ένα ακόμη οικογενειακό SUV, την Corolla Cross. Πως σου φαίνεται σαν εξέλιξη;

H Τοyota Corolla δεν χρειάζεται συστάσεις. Με 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους από το 1966, και μετά από 55 χρόνια ζωής και 12 γενιές, το όνομα Corolla έχει γίνει συνώνυμο της επιτυχίας. Η ιαπωνική φίρμα ωστόσο φαίνεται πως τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις του μοντέλου, προχωρώντας στην παρουσίαση μιας νέας έκδοσης για το μοντέλο, την Corolla Cross.

H ιαπωνικών προδιαγραφών Toyota Corolla Cross.

H ιαπωνικών προδιαγραφών Toyota Corolla Cross.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Τοyota SUV: Εγγυημένη επιτυχία
Η Toyota ίσως να καθυστέρησε να επενδύσει στα SUV, αφού εκτός του C-HR και του σαφώς πιο μεγάλου RAV4, η φίρμα ήταν απούσα από μια κατηγορία που τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, ωστόσο πρόσφατα απέδειξε πως η δυναμική της είναι ασυναγώνιστη. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίας του νέου Υaris Cross, η Τοyota αποκάλυψε πως έχουν ήδη γίνει 1.600 παραγγελίες στην Ελλάδα για το νέο της B-SUV (η μεγάλη πλειοψηφία μάλιστα αφορά την λιανική αγορά), γεγονός που αν μην τι άλλο είναι ενδεικτικό της πορείας που θα έχει το μοντέλο στην χώρα μας.

Πάνω στην πλατφόρμα της Corolla
Η Τοyota έχει ήδη λανσάρει την Corolla Cross σε τρεις διαφορετικές αγορές (Ταϊλάνδη, ΗΠΑ και Ιαπωνία), δίνοντας στο μοντέλο διαφορετική εμφάνιση κάθε φορά, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στα γούστα των ντόπιων καταναλωτών. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα TGNA-C που χρησιμοποιούν επίσης η Corolla και το C-HR και έχει μήκος 4,46 μ., πλάτος 1,82 μ, ύψος 1,62 μ. και μεταξόνιο 2,64 μ. (στην αγορά της Ταϊλάνδης), γεγονός που το φέρνει όσον αφορά σε μέγεθος, πάνω από το C-HR και κάτω από το RAV4. Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, προσφέρεται σε βενζίνη και ως υβριδικό με βάση τον 1.800άρη και τον 2λιτρο κινητήρα της φίρμας ενώ το σύστημα τετρακίνησης προσφέρεται προαιρετικά στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

H Corolla Cross που διατίθεται στις ΗΠΑ. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center