• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τραμ: Στο κοινό το τμήμα Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ

1.127 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2021

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού είναι από σήμερα (20/1) το τμήμα της γραμμής του τραμ από την Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ.

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε, σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στο επιβατικό κοινό το τμήμα της γραμμής του τραμ από την Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των έργων υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (φάση Α'), που εκτελεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.
 
Η γραμμή είχε ήδη παραδοθεί στη ΣΤΑΣΥ στις 11 Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνει δοκιμαστική λειτουργία και οι τελικοί έλεγχοι.
 
Ειδικότερα από την Περιφέρεια Αττικής, ανακατασκευάσθηκε ριζικά το τμήμα της γραμμής του τραμ από Χ.Θ. 1+000  εως Χ.Θ. 2+820 σε νέα, χαμηλότερη υψομετρικά, θέση. Επίσης ανακατασκευάστηκε τμήμα της γραμμής μήκους 120μ. πλησίον της στάσης «Αγία Σκέπη» και τοποθετήθηκε νέα διαγώνιος πριν από τη στάση «Τροκαντερό» (Χ.Θ. 3+940).
 
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η νέα σύγχρονη γραμμή βρίσκεται σε νέα, χαμηλότερη, θέση προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία στις χαμηλές περιοχές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας. Αυτό επετεύχθη, μέσω υπόγειας διάβασης κατασκευασμένης αποκλειστικά γι' αυτό τον σκοπό και ελευθερώνοντας δύο επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας στην παλιά παραλιακή Εθν. Μακαρίου που είχαν καταληφθεί κατά την αρχική κατασκευή του.
 
Για την ανακατασκευή της γραμμής, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα επιδομής RhedaCity, που υποστηρίζεται πως αφενός εξασφαλίζει μεγάλη ελαστικότητα για μειωμένο θόρυβο και απορρόφηση κραδασμών και αφετέρου επιτρέπει την μελλοντική αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση της τροχιάς σε εξαιρετικά χαμηλούς χρόνους.
 
Τέλος, σημειώνεται πως οι ενδιάμεσες στάσεις Μοσχάτο, Καλλιθέα και προσεχώς η στάση Τζιτζιφιές ανακαινίσθηκαν και συντηρήθηκαν πλήρως.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα (20/1/20) από τις 10:00 π.μ. έως 14:00 οι εργαζόμενοι στο τραμ, έχουν αναγγείλει τετράωρη στάση εργασίας.