Tα πράγματα γύρω από το πρωτάθλημα της F1 δεν είναι ιδανικά.

Tα πράγματα γύρω από το πρωτάθλημα της F1 δεν είναι ιδανικά.

VW: «H F1 βρίσκεται σε επικίνδυνο δρόμο»

2.817 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2017)

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Bernhard Gobmeier, υψηλόβαθμο στέλεχος του VW Group σχετικά με την πορεία της Formula 1.

Tα πράγματα γύρω από το πρωτάθλημα της F1 δεν είναι ιδανικά. Στο παρελθόν, σημαντικά πρόσωπα όπως ο Chase Carey και ο Ross Brawn έχουν προτείνει επανειλημμένα ότι τα έσοδα πρέπει να διανέμονται πιο δίκαια ενώ πολλές είναι οι ομάδες στο παρελθόν που έφυγαν από το πρωτάθλημα γιατι δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα οι οικονομικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ο Gobmeier δήλωσε: « H Formula 1 είναι σε επικίνδυνο δρόμο. Είναι πανάκριβη. Οι περισσότερες ομάδες εκτός από τις 4 μεγαλύτερες έχουν οικονομικά προβλήματα. Οι πίστες δεν μπορούν να πληρώσουν αυτά που τους ζητούνται. Επιπλέον, η Mercedes έχει πάνω από 1.500 εργαζόμενους να δουλεύουν πάνω στην F1, μαζί με τους προμηθευτές φτάνουν τους 2.000 μόνο για 2 μονοθέσια. Πρέπει να αναλογιστείς πόσο υψηλοί είναι οι μισθοί και πόσο ακριβά είναι τα υλικά κατασκευής.»

Ο ίδιος προχώρησε σε σύγκριση της F1 με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στις ΗΠΑ και το Μοto GP λέγοντας: « Στην Αμερική έχουν το έλεγχο των οικονομικών τους αλλά όχι στην Ευρώπη δεν συμβαίνει αυτό. Ο αριθμός των χορηγών μειώνεται, οι μεγάλοι χορηγοί όπως οι καπνοβιομηχανίες έχουν αποχωρήσει και οι μικρότεροι χορηγοί μειώνονται. Οι θεατές μειώνονται και αυτοί, οι αγώνες πρέπει να γίνουν πιο θεαματικοί.» Επίσης για το Moto GP και την Ducati είπε: « To Μoto GP είναι 100 φορές καλύτερο και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές στο μέλλον. Παράλληλα, οι χορηγίες είναι πολλές και συγκρίνονται με αυτές της Ferrari!».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto