VW Taigo ή Polo με 800 ευρώ λιγότερα
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Taigo ή Polo με 800 ευρώ λιγότερα

58.428 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2022)

Το νεότερο μικρό SUV της Volkswagen, Taigo μπαίνει απέναντι στο ανανεωμένο μικρό της μάρκας, Polo με τη διαφορά στην τιμή τους να είναι στα 800 ευρώ. Ποιο είναι η καλύτερη επιλογή;

Taigo 1.0 TSI 95 Comfort - Polo 1.0 TSI 95 Life

Όντας το τρίτο μικρό SUV στην γκάμα της Volkswagen, το Taigo είναι λογικό να αναμετράται κυρίως με τα T-Cross και T-Roc. Ωστόσο το γεγονός πως το νεοφερμένο κουπέ SUV της μάρκας έχει μικρότερο κόστος απόκτησης, από τα SUV αδέρφια του, το κάνει να πλησιάζει ακόμα πιο κοντά στο Polo αποτελώντας ένα ακόμα δέλεαρ για αυτούς που... έκλειναν το μάτι στο ανανεωμένο μικρό best seller.
 
Δύο εκδόσεις των παραπάνω μοντέλων θα είναι και αυτές που θα μας απασχολήσουν στις παρακάτω γραμμές, αμφότερες διαθέσιμες στην ελληνική αγορά. Το νέο Taigo στη βασική έκδοση Comfort με 95 ίππους και τιμή από 20.050 ευρώ και το ανανεωμένο Polo με αντίστοιχη ιπποδύναμη και κόστος από 19.250 ευρώ στην εξοπλιστική έκδοση Life. Ας τα δούμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Κοινή καταγωγή, κοινά χαρακτηριστικά

Παρά την κοινή γλώσσα σχεδιασμού που έχουν τα δύο μοντέλα ως απόρροια της κοινής προέλευσης, είναι φυσικό μόνο και μόνο από την διαφορετικότητα της κατηγορίας να ακολουθεί το καθένα το δικό του μοτίβο.

Τόσο στο ανανεωμένο Polo όσο και στο Taigo θα μπορέσει να βρει κάποιος τη φωτιζόμενη LED μπάρα που ενώνει τους εμπρόσθιους LED προβολείς . Αυτοί στην περίπτωση του Polo συνοδεύονται από νέα λεπτά μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας, που στο Taigo λαμβάνουν πιο κλειστό σχήμα «C». Κοινό χαρακτηριστικό αποτελούν και οι έντονες νευρώσεις στο καπό που εκπέμπουν δυναμισμό. Στο πίσω μέρος τα πράγματα αλλάζουν καθώς το πιο καινούργιο Taigo ξεχωρίζει με την ενιαία «space» LED λωρίδα που διακόπτεται μόνο από το λογότυπο της μάρκας, την ίδια ώρα που το Polo φέρει πιο συμβατικά φώτα, αν και κατά την ανανέωση μεγάλωσαν και επεκτάθηκαν προς τα μέσα.       

Εσωτερικό-Χώροι: Κερδίζει πόντους το Taigo

Κοινά θα βρει κάποιος και στο εσωτερικό των δύο μοντέλων, καθώς το ταμπλό του Taigo σχεδιαστικά ακολουθεί την τυπική δομή του ανανεωμένου Polo. Η ποιότητα σε αμφότερα τα μοντέλα είναι προσεγμένη, ενώ παρούσα είναι η χρήση μαλακού πλαστικού που ανεβάζει το στοιχείο της πολυτέλειας. Φυσικά όσο κάποιος ανεβαίνει στην ιεραρχία των εξοπλιστικών εκδόσεων, τόσο περισσότερα γίνονται τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά με τα οποία μπορεί να γεμίσει την καμπίνα, παρόλο που η Volkswagen δεν είναι φειδωλή εξαρχής.

Από άποψη χώρων το Taigo χάρη στο μεταξόνιο των 2.556 χλστ. προσφέρει αρκετό χώρο για τα γόνατα των πίσω, την ώρα που παράπονο δεν υπάρχει ούτε και για τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που ορίζεται στα 440 λτ. Για όσους σκεφτούν την κεκλιμένη οροφή, να σημειώσουμε πως ακόμα και αν είσαι ψηλός, μπορείς να κάτσεις στο πίσω κάθισμα, αφού η κλίση της οροφής δεν στερεί χώρο, με αποτέλεσμα να βολεύονται με άνεση άτομα μέχρι και 1,85 μ. ύψους.

Όσον αφορά το Polo έχει αρκετό αέρα για τα γόνατα (12 εκ.) και το κεφάλι και φάρδος πίσω καθίσματος ικανό να φιλοξενήσει 2 ενήλικους και ένα παιδί. Τέλος το πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα 351 λίτρα ανήκει στα κορυφαία της κλάσης, αλλά όπως είναι φυσικό υπολείπεται του Taigo.

Συνέχεια του άρθρου >>>
LEASING APRILIOS
skoda