WRC Μεξικό: Κυριαρχία Οζιέ (+video)

2.448 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2019)

Η τύχη και οι ικανότητες του Σεμπαστιάν Οζιέ βοήθησαν στην παραμονή του στην πρώτη θέση, 27 δλ. μακριά από τον δεύτερο Έλφιν Έβανς, που έχει απόσταση αναπνοής από τον τρίτο Οττ Τάνακ.

Τα σκέλη της Πέμπτης και της Παρασκευής είχαν πολλές ανατροπές, εκπληκτικές επιδόσεις, εγκαταλείψεις και προβλήματα για κάποια από τα πληρώματα. Αντίστοιχα συνεχίστηκε το σκηνικό του αγώνα και το Σάββατο, εκεί όπου ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Citroen C3 WRC) διατήρησε τα ηνία της προσωρινής κατάταξης, παρά τις κάποιες αναποδιές (ένα κλατάρισμα, μια επαφή με τις μπαριέρες σε υπερειδική). Πίσω του ο Έλφιν Έβανς (Ford Fiesta WRC), από τον οποίο ο Γάλλος έξι φορές πρωταθλητής έχει διαφορά ασφαλείας 27 δλ., και η τριάδα κλείνει με τον Οττ Τάνακ (Toyota Yaris WRC), ο οποίος βρέθηκε έως και 20 δλ. πίσω από τον Ουαλό, αλλά σανίδωσε το γκάζι, νίκησε δύο ειδικές διαδρομές και έκλεισε την ψαλίδα ξεκινώντας τον Κυριακάτικο αγώνα 2,2 δλ. πίσω από τον τελευταίο.
 
 

Η αγωνιστική δράση του Σαββάτου ξεκίνησε με μια έξοδο του Εσάπεκα Λάππι (Citroen C3 WRC), 800 μέτρα πριν τον τερματισμό της ε.δ.. Το αυτοκίνητο ήταν σε κακή θέση, μπλοκάροντας σχεδόν τα περάσματα. Παράλληλα, ο Οζιέ είχε ένα κλατάρισμα που επέτρεψε στον Κρις Μηκ (Toyota Yaris WRC) να περάσει μπροστά στην κατάταξη με 1,3 δλ. διαφορά. Η επόμενη ε.δ. ήταν καταστροφική για τον Ιρλανδό, αφού επέλεξε να συνεχίσει με κλαταρισμένο ελαστικό ακολουθώντας αργό ρυθμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χρονομέτρηση, ενώ παράλληλα "πλήγωσε" και την ανάρτηση του Yaris. Η γκίνια συνεχίστηκε στην τελευταία ε.δ., όταν το κιβώτιο ταχυτήτων του Yaris κόλλησε στη 2η σχέση. Έτσι, κατέληξε στην 5η θέση, ενώ ο Οζιέ επανέκτησε την πρωτοπορία την οποία και διατήρησε, όπως προείπαμε, έως το τέλος της ημέρας.

Κλείνοντας, ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 WRC) βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην προσωρινή κατάταξη, χωρίς να απειλεί ή να απειλείται.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda