Υβριδικό το επόμενο Civic Type R;

5.101 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2019)

Νέα σενάρια θέλουν την επόμενη γενιά του Honda Civic Type R να εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία. Τι λένε πηγές μέσα από την εταιρεία και για ποιο λόγο πιστεύεται ότι μπορεί να προχωρήσει αυτό το σχέδιο;

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα

Το Type R αποτελεί την κορυφαία έκδοση ισχύος του Honda Civic από το 1997 έχοντας σε όλη την ιστορία του βενζινοκινητήρες, αρχικά ατμοσφαιρικούς και στη συνέχεια υπερτροφοδοτούμενους. Οι καιροί αλλάζουν όμως, η τεχνολογία προχωρά και η Honda δεν θα μπορούσε να απέχει από τις εξελίξεις. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το εσωτερικό της ιαπωνικής φίρμας, υπάρχουν σκέψεις για τον εφοδιασμό του νέου Honda Civic Type R με υβριδική τεχνολογία, αν και το όλο πλάνο βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα.
 

Διεθνή Μέσα αναφέρουν πως, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Honda έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν brain storming για την επόμενη γενιά του Type R και δεν φαντάζει κακή ιδέα η ενσωμάτωση ενός υβριδικού συνόλου. Κάποιοι έσπευσαν να πουν πως το επερχόμενο Type R θα είναι  αμιγώς ηλεκτρικό όμως η διάψευση ήρθε έγκαιρα από τον υπεύθυνο του πρότζεκτ για το E Prototype, Kohei Hitomi, ο οποίος δήλωσε «Σκεφτόμαστε πως είναι εύκολο να επιτύχουμε τις επιδόσεις του Type R με ένα ηλεκτρικό σύνολο, όμως το Type R δεν είναι μόνο επιδόσεις. Έχει να κάνει με την οδική συμπεριφορά, τη λειτουργία, την οδηγησιμότητα κ.α.. Δεν πιστεύουμε ότι είναι τόσο απλό, όσο να αντικαταστήσουμε τον κινητήρα με έναν ηλεκτρικό».

Βάζοντας στη ζυγαριά τις πληροφορίες μας και τις δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της ιωπανικής φίρμας προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα για το υβριδικό σύνολο που από τη μία θα δώσει μια περαιτέρω βοήθεια ισχύος στο κορυφαίο Civic, ενώ από την άλλη δεν θα επηρεάσει και πολύ την όλη φιλοσοφία του μοντέλου.

Σε εσάς πως θα φαινόταν ένα υβριδικό Honda Civic Type R; Θέλετε να μπει στο χορό της εξέλιξης ή το προτιμάτε σκληροπυρηνικό hot hatch;

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC