«Καραμπινάτη» και η νέα Alfa Romeo Giulia;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Καραμπινάτη» και η νέα Alfa Romeo Giulia;

4.476 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2022)

Από το 1971 η Alfa Romeo Giulia έχει βρεθεί στο στόλο των Ιταλών Carabinieri και, όπως όλα δείχνουν, σε αυτά τα χνάρια θα βαδίσει και η νεότερη εκδοχή της. Πώς σας φαίνεται η πρόταση του σχεδιαστή;

Ανανεωμένη Alfa Romeo Giulia QV για τους Carabinieri

Οι δεσμοί της Alfa Romeo με τις αστυνομικές δυνάμεις της Ιταλίας, αλλά και με την επίλεκτη μονάδα των Carabinieri πάνε πολύ πίσω στο χρόνο. Μια κολόνια που κρατάει από τη δεκαετία του ΄60, όταν οι ιταλικές αρχές χρησιμοποίησαν την πρώτη Giulia ως το βασικό τους περιπολικό. Από εκεί και έπειτα, τα τελευταία 60 χρόνια οι Carabinieri έχουν χρησιμοποιήσει πλήθος μοντέλων της Alfa Romeo, συμπεριλαμβανομένων των Alfetta, 155, 156, 159 και, τελευταία, τη Giulia Quadrifoglio, μια παράδοση που αναμένεται να συνεχιστεί και στην ανανεωμένη εκδοχή της.


Βάζοντας την ανανεωμένη Giulia απέναντι στην προκάτοχό της ως περιπολικό των Carabinieri, οι διαφορές είναι μικρές, αλλά ξεχωριστές.

Βάζοντας την ανανεωμένη Giulia απέναντι στην προκάτοχό της ως περιπολικό των Carabinieri, οι διαφορές είναι μικρές, αλλά ξεχωριστές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έχοντας ως δεδομένη την ένταξη της ανανεωμένης Alfa Romeo Giulia στον στόλο των Carabinieri, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής την «έντυσε» στο κλασσικό μπλε σκούρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες, καθιστώντας την έτοιμη να... καταδιώξει ότι βρεθεί στο δρόμο της. Ο χαρακτηριστικός θυρεός της μιλανέζικης φίρμας πλαισιώνεται από τα νεότερα φώτα που θυμίζουν εν πολλοίας αυτά της Tonale, ενώ πιο χαμηλά στους αεραγωγούς παρατηρούμε LED φώτα σειρήνας, όπως επίσης και στο πλάι το τετράφυλλο τριφύλλι της ισχυρότερης Giulia Q.

Από άποψης κινητήρων, η Alfa Romeo Giulia των Carabinieri που περιπολεί τώρα στην Ιταλία διαθέτει κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων με απόδοση 200 ίππων και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ στην καμπίνα εφοδιάζεται με μία σειρά απο ειδικά χαρακτηριστικά, όπως επιπλέον θωράκιση σε τζάμια, αμάξωμα και ρεζερβουάρ καυσίμου.

Κλείνοντας, το παράδοξο είναι ότι οι κορυφαίες Giulia Q των Carabinieri με τον V6 bi-turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππων δεν χρησιμοποιούνται σε καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων, μιας και είναι πολύτιμες για το σώμα. Αντί αυτού είναι διαθέσιμες για περιστατικά που χρειάζεται άμεση επέμβαση, τελετές και ειδικές επιχειρήσεις, όπως η μεταφορά αίματος και οργάνων σε κρίσιμες καταστάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια καθήκοντα είχε η Lamborghini Huracan της Polizia Di Stato.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda