8 φωτογραφίες »

Δοκιμή: H Plug-In Mercedes A-Class

91.304 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2020)

Eίναι «βολίδα», high-tech και πολυτελής με 0 έως 5,7 λτ./100 χλμ. Με πραγματική ηλεκτρική αυτονομία 70 χιλιομέτρων, φλογερές επιδόσεις και μέση κατανάλωση κάτω και από αυτή ενός μοντέρνου μικρού μοντέλου, η Μercedes A 250 e αποθεώνει την Plug-in υβριδική τεχνολογία.


Μέχρι πριν κάποια χρόνια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα είχαν αυτονομία, που δεν ξεπερνούσε τα 100 χιλιόμετρα. Σήμερα η Mercedes A 250 e, που συνδυάζει θερμικό κινητήρα και δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτροκινητήρα, έχει πραγματική ηλεκτρική αυτονομία 70 χιλιομέτρων. Τόσο έχει εξελιχθεί η Plug-in υβριδική τεχνολογία, ή μάλλον τόσο την έχει εξελίξει η Mercedes-Benz. Oπτικά, η high-tech και super οικονομική έκδοση της A-Class δεν χάνει σε τίποτα από την κομψότητα των συμβατικών εκδόσεων. Μόνο τα λογότυπα EQ Power στο πλάι και το e στο πίσω μέρος δίνουν το στίγμα, ενώ οι σπορτίφ πινελιές του πακέτου AMG και οι όμορφες ζάντες τονίζουν την παρουσία της στο δρόμο.

Πόσο κοστίζει;
Το μικρότερο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Mercedes-Benz είναι διαθέσιμο με 43.601 ευρώ. Με δεδομένο το τεχνολογικό προφίλ, τον πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αλλά και την οικονομία στη χρήση, η τιμή δεν είναι παράλογη για τα δεδομένα του premium ανταγωνισμού, ενώ είναι περίπου 1.200 ευρώ φθηνότερη από τη συμβατική Α 250 των 224 ίππων με 2λιτρο κινητήρα και 162 ευρώ ετήσια τέλη (για την τετρακίνητη έκδοση τα τέλη είναι 270 ευρώ). 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
NISSAN