Ας γνωρίσουμε 5 μοντέλα που ενσωματώνουν τεχνολογίες τέτοιες που τα καθιστούν «φύλακες αγγέλους» της ασφάλειας και της τσέπης μας.

Το Intelligent Drive της Mercedes, δεν είναι μία τεχνολογία, αλλά ένα πακέτο τεχνολογιών με μελλοντικό στόχο την αυτόνομη οδήγηση.

Ford Fiesta: Σταματάει μόνο του, λειτουργεί με τη φωνή και έχει μαγικό κλειδί!

Το νέο Qashqai διαθέτει έναν εξαιρετικό πετρελαιοκινητήρα 1,5 λτ., ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και είναι τρομερά ολιγαρκής σε καύσιμο.

Το Polo έχει ευρεία γκάμα κινητήρων, αποδοτικούς και οικονομικούς παράλληλα.

Το μίνι επιτυχημένο μοντέλο της VW προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, τόση που κανείς δεν θα περίμενε από ένα αυτοκίνητο πόλης.

5 ασφαλή & οικονομικά

44.025 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2014)

Είναι γεγονός, ότι η τεχνολογία έχει κάνει τρομερά άλματα προόδου στο αυτοκίνητο. Τόσο στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, όσο και στον τομέα της οικονομίας κίνησης. Ας γνωρίσουμε 5 μοντέλα που ενσωματώνουν τεχνολογίες τέτοιες που τα καθιστούν «φύλακες αγγέλους» της ασφάλειας και της τσέπης μας.

Μιλώντας για ενεργητική ασφάλεια, εννοούμε τα συστήματα εκείνα τα οποία φροντίζουν για την ομαλή και ασφαλή οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα η υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης προσφέρει την απαιτούμενη ακρίβεια χωρίς να ταλαιπωρείται ο οδηγός. Ο δυνατός κινητήρας συμβάλλει στην ενεργητική ασφάλεια αφού ευνοεί τα γρήγορα προσπεράσματα χωρίς ο οδηγός να παραμένει για επικίνδυνο διάστημα στο αντίθετο ρεύμα. Μια καλά ρυθμισμένη ανάρτηση εκτός από την άνεση που προσφέρει διατηρεί την δυναμική ευστάθεια του αμαξώματος. Τα δυνατά φρένα συνδράμουν στην μικρή απόσταση ακινητοποίησης όπως και διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα. Μεταξύ άλλων, αυτό του αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS), το αντιολισθητικό σύστημα των κινητήριων τροχών (ASR), του ελεγχόμενου ηλεκτρονικά διαφορικού (EDL), και του συστήματος ευστάθειας (ESP). Πλέον στην παλέτα έχουν προστεθεί μερικές ακόμα καινοτόμες και σωτήριες τεχνολογίες, οι οποίες με το πέρασμα των ετών εξελίσσονται ακόμα περισσότερο με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας οδηγού και επιβαινόντων. Επιπλέον όμως προστατεύουν και την τσέπη σας, μιας και σας γλυτώνουν από περιττές και δαπανηρές επισκευές. Ακόμα ένα μέτρο προστασίας για το πορτοφόλι σας, είναι και η δέσμη μέτρων οικονομίας που έχει εξελίξει κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, για μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και κατά περίπτωση μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
NISSAN