Υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα, τα οποία βγάζουν προκλητικά τη γλώσσα στην εφορία λόγω των προδιαγραφών τους.

Από 16.897 ευρώ, το νέο Ford Focus μάς ήρθε λίγο πριν το κλείσιμο του 2014, αφήνοντας μια πολύ γλυκιά γεύση.

Από 14.007 ευρώ το Opel Corsa. Φορολογικά είναι άπαιχτος, ο νέος Euro6 1,3 CDTi diesel κινητήρας καθώς απαλλάσσεται των τελών κυκλοφορίας κι έχει το ελάχιστο δυνατό τεκμήριο.

Από 25.570 ευρώ, η φθηνότερη πετρελαιοκίνητη Mercedes A-Class δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες επιλογές της γκάμας.

Από 17.290 ευρώ το νέο Nissan Pulsar, ανεβάζει τον πήχη στα μικρομεσαία, προσφέροντας εξαιρετική οικονομία κίνησης.

Από 13.470 ευρώ το diesel & από 15.550 ευρώ το υβριδικό Toyota Yaris. Εξαιρετικός σε επιδόσεις και κατανάλωση ο 1,4 D-4D των 90 ίππων, προσφέροντας παράλληλα απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας.

Από 12.177 ευρώ To Ford Fiesta διαθέτει οδηγοκεντρικό στήσιμο και επωφελείται του 1.000άρη κινητήρα EcoBoost.

Από 18.690 ευρώ το SEAT Leon 1,4 TGI φέρει τον κινητήρα διπλού καυσίμου, με ειδικές επεμβάσεις, ώστε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο και το Φυσικό Αέριο.

Μοντέλα... φοροφυγάδες

Διαβάστηκε από 45484 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/5/2015
 

Μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να προσπαθεί να βρει τρόπους να αυξήσει τα έσοδα στα ταμεία του κράτους μέσω του κλάδου του αυτοκινήτου, όμως υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα, τα οποία βγάζουν προκλητικά την γλώσσα στην εφορία λόγω των προδιαγραφών τους...

Ποια είναι αυτά τα προτερήματα; Μα φυσικά όσα προσφέρει η υψηλή τεχνολογία μέσω της οποίας εξασφαλίζεται η χαμηλή κατανάλωση, τα μηδενικά τέλη και η χαμηλή φορολογία λόγω των μικρών (σε κυβισμό) κινητήρων. 

Κάτω από 100 γρ./χλμ. εκπομπές CO2, για 0 τέλη κυκλοφορίας
Τα τέλη κυκλοφορίας στα καινούργια αυτοκίνητα και παράλληλα για όλα αυτά που έχουν ταξινομηθεί μετά την 01 Νοεμβρίου του 2010, ορίζονται με βάση τις εκπομπές CO2 του κάθε μοντέλου. Τα μοντέλα εκείνα που έχουν εκπομπές CO2 κάτω από τα 100 γρ./χλμ. είναι και αυτά που γλιτώνουν από τα τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με το νόμο. Όσο μάλιστα χαμηλότερες είναι οι εκπομπές CO2 τόσο πιο «άνετα» μπορεί να αισθάνεται κανείς και για περαιτέρω μελλοντικά χαράτσια. 

Χαμηλό το τεκμήριο για κυβισμούς έως 1,6 λτ.
Η έννοια του τεκμηρίου διαβίωσης συνήθως περνάει απαρατήρητη από τους περισσότερους. Ουσιαστικά είναι μια έμμεση φορολόγηση η οποία φαίνεται στην ετήσια φορολογική δήλωση του κάθε ιδιοκτήτη και επιβαρύνει με ένα συγκεκριμένο ποσό το τεκμαρτό εισόδημα του φορολογούμενου. Τα τεκμήρια αυτά για τα καινούργια αυτοκίνητα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον κυβισμό του αυτοκινήτου και ξεκινούν από τα 4.000 ευρώ για τα μοντέλα έως 1.200 κ.εκ., με την επιβάρυνση για κυβισμούς μέχρι τα 1.600 κ.εκ. 

Μικρός κυβισμός = Χαμηλό τέλος ταξινόμησης
Το τέλος ταξινόμησης επιβαρύνει την τιμή κάθε αυτοκινήτου, με το ύψος της επιβάρυνσης να καθορίζεται ποσοτικά με βάση τον κυβισμό του κάθε αυτοκινήτου και την εργοστασιακή του (προ φόρων) αξία, ξεκινώντας από 5% επί της εργοστασιακής αξίας για αυτοκίνητα έως 900 κ.εκ. και φθάνοντας στο 50% για αυτά άνω των 2.001 κ.εκ. Στη λιανική, η επιβάρυνση που φθάνει από αυτό το φόρο (υπάρχει και ο Φ.Π.Α.) αφορά από το 3 έως το 25% της τιμής. Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω ένα μοντέλο μικρού κυβισμού μας «γλιτώνει» κατά πολύ αυτή την επιβάρυνση, αφού το τέλος ταξινόμησης αφορά περίπου στο 3% της τιμής των αυτοκινήτων έως 900 κ.εκ., το 7% έως 1.400 κ.εκ. και το 12% έως 1.600 κ.εκ.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

Mega Τεστ φώτων σε 11 μικρά SUV

Νέα Bentley Continental GT V8

Δοκιμή: Νέα Mercedes C 200 Coupe

Δοκιμή: Mercedes X250 d «Τhe Rock»

Αποκλειστικό: Mercedes E-Class

Τιμές νέας Mercedes B-Class

Τιμές νέου Range Rover Evoque

Δοκιμή: Νέο Jeep Renegade με 150 PS

Nissan: Yπό εξέταση τα νέα GT-R & 370Ζ

Πιο αργή από την προηγούμενη η Shelby GT500

Kαι με V6 diesel μοτέρ το Αudi S5;

Οδηγούμε το νέο Range Rover Evoque

Xωρίς διάδοχο το Audi TT;

Ήρθε το τέλος του V8 ντίζελ της VW

Ανάκληση λόγω cruise control για Giulia και Stelvio

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

FORD: Δείτε το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα MyFiesta

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο, 100€/μήνα

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 14.990€

περισσότερα »