Το Toyota Mirai με κυψέλες υδρογόνου θα πατήσει ευρωπαϊκό έδαφος το προσεχές καλοκαίρι.

  Toyota Mirai

  134.830 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2015

  Με μια ματιά
  Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής υδρογόνου
  Με 155 ίππους
  Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015


  Το σύστημα κυψελών υδρογόνου του πολυαναμενόμενου Toyota Mirai, παίρνει οξυγόνο από την ατμόσφαιρα και το αναμειγνύει με υδρογόνο που έχει στις δεξαμενές του. Από τη διαδικασία παράγεται ηλεκτρισμός και νερό που βγαίνει από την εξάτμιση –όπως υποστηρίζει η Toyota- καθαρότερο από γάλα. Η ενέργεια αυτή είναι που κινεί το ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αποδίδει 155 ίππους ισχύος, ενώ μπορεί να εκκινήσει ακόμα και στους -22 βαθμούς Κελσίου.

  Το Toyota Mirai έτσι αθόρυβα, οικολογικά και οικονομικά, φτάνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ., ενώ επιταχύνει από τα 50 στα 80 χλμ./ώρα μέσα σε 3,6 δλ., ενώ η εταιρεία μας ενημερώνει επισήμως πως η αυτονομία του ιαπωνικού οχήματος κυψελών υδρογόνου φτάνει μέχρι και τα 483 χλμ. (300 μίλια), ενώ η ανανέωση του υδρογόνου διαρκεί περίπου 3 λεπτά.

  Επίσης, η Toyota αναφέρεται στο εσωτερικό του Mirai, στο οποίο επικρατεί high-tech ατμόσφαιρα. Highlights αποτελούν το σύστημα κλιματισμού αφής, αλλά και οι δύο ακόμα οθόνες διάστασης 4,2 ιντσών. Ο χώρος αποσκευών του Mirai, τέλος, έχει ωφέλιμο όγκο 361 λίτρων.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ