Το αυτοκίνητό σας έχει τη δική του «λίστα διακοπών», μια λίστα που περιλαμβάνει έλεγχο διαφόρων σημείων, ώστε να έχετε πρώτα απΆ όλα ένα ασφαλές ταξίδι.

Kαλοκαιρινός έλεγχος, service & προετοιμασία αυτοκινήτου

10188 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου, για "κρυφές βλάβες" ή προβλήματα "ακινησίας" πριν το ταξίδι απαραίτητος. Αν είναι και δωρεάν, που είναι, ακόμη καλύτερα! Φέτος δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε ούτε μία ημέρα, από απρόοπτα που μπορούμε να τα προλάβουμε! Προβλέπουμε ώστε να μην …διακόψουμε τις διακοπές μας.

Ενώ τα Summer Weekends ήδη μας έλκουν, πλησιάζουν και οι ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών. Όπως είναι φυσικό και λόγω "συνθηκών" που και φέτος προτεραιοποιούν την υγιεινή και την ασφάλεια, οι περισσότεροι  θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, πραγματοποιώντας κατά περίπτωση πολλά χιλιόμετρα.

Όπως είναι φυσιολογικό πριν την αναχώρησή σας, σίγουρα θα έχετε φτιάξει μια λίστα με αυτά που χρειάζεστε για το ταξίδι. Αντίστοιχα τη δική του «λίστα» θα πρέπει να έχει και το αυτοκίνητό σας. Μια λίστα που περιλαμβάνει έλεγχο των βασικών τουλάχιστον σημείων, ώστε να έχετε πρώτα απ` όλα (εσείς και οι συνεπιβαίνοντες) ένα ασφαλές ταξίδι.
 
Ανάγκη και υγιεινή συνήθεια πλέον, η περιποίηση και καθαριότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου πριν και μετά το service.
Ανάγκη και υγιεινή συνήθεια πλέον, η περιποίηση και καθαριότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου πριν και μετά το service.

Αρκεί να συνυπολογίσετε πως ο συγκεκριμένος έλεγχος, μπορεί να αποβεί "ευεργετικός" και για την τσέπη σας. Βλέπετε το ταξίδι και τα πολλά χιλιόμετρα που θα γράψετε, σημαίνουν αντίστοιχα και μεγαλύτερη καταπόνηση για το όχημά σας, με συνέπεια περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί και κάποια, "κρυφή" παροδικά, κοστοβόρα βλάβη. Με τον σωστό και δωρεάν έλεγχο και τις απαραίτητες εργασίες όμως, θα μπορέσετε να προλάβετε αυτό το δυσάρεστο σενάριο. Ας δούμε όμως τι πρέπει να περιλαμβάνει λοιπόν αυτή η λίστα.


Φρένα και ελαστικά το «Α και Ω» της ασφάλειας

Θα ξεκινήσουμε από τα πιο σημαντικά μέρη που αφορούν την ασφάλειά σας, τα ελαστικά και τα φρένα.

Τα φθαρμένα ελαστικά σύμφωνα με δοκιμές μας έχουν κατά 20% μεγαλύτερη απόσταση ακινητοποίησης σε φρενάρισμα πανικού, ενώ το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό ισχύει και για τα ξεφούσκωτα, τα οποία επιπλέον επιβαρύνουν και την κατανάλωση κατά 15-20%. Ελέγχοντας λοιπόν τα ελαστικά, σιγουρεύεσαι ότι θα οδηγείς με ασφάλεια και δε θα πετάς άδικα επιπλέον λεφτά σε βενζίνες.



Από την άλλη ο έλεγχος των φρένων μπορεί να σάς σώσει από κάποιο ατύχημα ή να σας βοηθήσει σε ένα ξαφνικό μα αναγκαίο "φρενάρισμα πανικού". Σε αυτόν ελέγχεται η κατάσταση σε τακάκια και δισκόπλακες, η στάθμη των υγρών και τα σωληνάκια για να αποκλειστεί η πιθανότητα διαρροών.

Πέρα από τα ελαστικά και τα φρένα, κρίσιμη είναι και η κατάσταση των τροχών και της ανάρτησης, συνεπώς επιβάλλεται ένα εξειδικευμένος έλεγχος και σε αυτά. Είναι πιθανόν να χρειάζεστε μια ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση.

Φίλτρα καμπίνας & κλιματισμός. Άνετο, ευχάριστο & υγιεινό περιβάλλον

Ο υπεύθυνος για τη δημιουργία ευχάριστου κλίματος στο εσωτερικό της καμπίνας είναι φυσικά τα φίλτρα καμπίνας που συγκρατούν μυρωδιές, μικροοργανισμούς και αλλεργιογόνους παράγοντες πριν εισέλθουν στην καμπίνα. Πέρα από απολαυστικότερες διαδρομές, επίσης συμβάλλουν στην ασφάλεια, καθώς σας επιτρέπουν να είστε πιο διαυγής και να μην ατονούν τα αντανακλαστικά σας.


Γνήσια ανταλλακτικά & αναλώσιμα αυτοκινήτου με την σφραγίδα ποιότητας του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας
Γνήσια ανταλλακτικά & αναλώσιμα αυτοκινήτου με την σφραγίδα ποιότητας του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας.


Άρρηκτα συνδεδεμένο με τα φίλτρα και την ατμόσφαιρα είναι και το σύστημα κλιματισμού, Α/C , το οποίο εκτός των προφανών, εφόσον δεν βρίσκεται στην προβλεπόμενη κατάσταση αποτελεί και παράγοντα αύξησης της κατανάλωσης.


Υγρά και λιπαντικά για να αποφύγετε ζημιές που θα ..διακόψουν τις διακοπές σας

Οι πιο κοστοβόρες ζημιές είναι αυτές που προέρχονται από το μηχανοστάσιο του αυτοκινήτου σου, γι αυτό και πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Πρώτον και κυριότερο πρέπει να ελεγχτούν τα λάδια του κινητήρα. Το έξτρα βάρος από τα μπαγκάζια, οι διαδρομές στα βουνά, καθώς και μακρινές αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομους με μεγάλες ταχύτητες, επιβαρύνουν τον κινητήρα. Γι αυτό αν στο πρόγραμμά σας είναι να γράψετε πολλά χιλιόμετρα, θα ήταν προτιμότερο να τα αλλάξετε κιόλας.

Το ίδιο ισχύει και για το ψυκτικό υγρό, καθώς πλέον θα αναπτυχθούν ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες λειτουργίας. Η ορθή λειτουργία του συστήματος ψύξης άλλωστε, προστατεύει σε μεγάλο βαθμό και την τσέπη μας, αφού ακόμη και μία μικρή βλάβη σε ένα από τα πολλά μέρη του συστήματος, είναι ικανή να συμπαρασύρει σε δυσλειτουργία όλο το κύκλωμα, «εκτοξεύοντας» στα ύψη το κόστος επισκευής.


Ο σωστός έλεγχος απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και φυσικά τον κατάλληλο εξοπλισμό, ειδικά όσον αφορά στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα.Ο σωστός έλεγχος απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και φυσικά τον κατάλληλο εξοπλισμό, ειδικά όσον αφορά στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα.

Η μπαταρία είναι ευάλωτη

Αφήσαμε τελευταία την μπαταρία του αυτοκινήτου, γιατί αυτή είναι που θα δουλέψει τις περισσότερες υπερωρίες αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί το νούμερο 1 παράγοντα ακινητοποίησης. Υπογράμμισέ τη στη λίστα και φρόντισε να της φερθείς σωστά, γιατί διαφορετικά θα σε ξεπληρώσει με το ίδιο νόμισμα. 

Φυσικά υπάρχουν δεκάδες ακόμα πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν, όπως τα φώτα ή οι τσιμούχες και οι ιμάντες, συνεπώς πριν ξεκινήσετε θα πρέπει απαραιτήτως να κάνετε έναν σωστό και πλήρη τεχνικό έλεγχο ή αντίστοιχα κάποιες εργασίες συντήρησης.

Genuine Mother Care, στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο

Ο σωστός έλεγχος όμως δεν είναι τόσο απλός όσο ακούγεται. Απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και φυσικά τον κατάλληλο εξοπλισμό, ειδικά όσον αφορά στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα. Τα διάφορα μέρη του αυτοκινήτου αλληλεπιδρούν μεταξύ τους επηρεάζοντας το ένα τη λειτουργία του άλλου. Σε τι βαθμό και με τι τρόπο γίνεται αυτό, είναι κάτι που γνωρίζει ο τεχνίτης που έχει εκπαιδευτεί ειδικά πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο, οι τεχνίτες δηλαδή που στελεχώνουν το εξουσιοδοτημένο δίκτυο μιας φίρμας.

Οι εταιρείες επενδύουν τεράστια ποσά και αμέτρητες ώρες, στην εκπαίδευση του δυναμικού τους, καθώς και στην αξιολόγηση, τα οποία γίνονται δια βίου, ώστε οι μηχανικοί-τεχνίτες να είναι πάντα up-to-date στις τεχνολογίες που αλλάζουν διαρκώς.

Ο σωστός έλεγχος απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και φυσικά τον κατάλληλο εξοπλισμό, ειδικά όσον αφορά στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα.Ο σωστός έλεγχος απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και φυσικά τον κατάλληλο εξοπλισμό, ειδικά όσον αφορά στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα.

Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέσα διάγνωσης και επισκευής, τα οποία έχουν αναπτυχθεί με συγκριμένα, αυστηρά πρότυπα και έχουν λάβει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Γι αυτό άλλωστε παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με εγγυημένο αποτέλεσμα και εσείς γνωρίζεται ότι και το παραμικρό λαστιχάκι που θα μπει στο αυτοκίνητό σας είναι σχεδιασμένο και τεσταρισμένο να ταιριάζει στο αυτοκίνητο σας.

Το έμπειρο μάτι της «μαμάς» βλέπει τα πάντα

Για να γίνει λίγο πιο κατανοητό, πόσο σημαντικό είναι να έχει γνώση και πείρα αυτός που θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητό σου ας δούμε ένα παράδειγμα με τα τακάκια. Στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο με το που δει ο μηχανικός το βαθμό φθοράς τους, ξέρει ακριβώς πόση αντοχή ακόμα έχουν, σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας, όπως με έξτρα βάρος, σε πολύ πιο ψηλές θερμοκρασίες, ή και μετά από πολύωρη χρήση. Γνωρίζει τα υλικά κατασκευής τους και τις ακριβείς ιδιότητες τους, συνεπώς θα σας καθοδηγήσει σωστά αν χρειάζεται να τα αλλάξετε τώρα, ή αν θα το κάνετε μετά τις διακοπές. Έτσι εξασφαλίζετε πως δεν θα βρεθείτε προ κινδύνου μέσα στις διακοπές σας ή αντίστοιχα δε θα προβείτε σε πρόωρα έξοδα.

Στην επιθεώρηση των φρένων ελέγχεται η κατάσταση σε τακάκια και δισκόπλακες, η στάθμη των υγρών και τα σωληνάκια.
Στην επιθεώρηση των φρένων ελέγχεται η κατάσταση σε τακάκια και δισκόπλακες, η στάθμη των υγρών και τα σωληνάκια.

Πακέτα και προσφορές για win-win λύσεις

Μάλιστα στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της μάρκας σας, επειδή ακριβώς γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες ενός ταξιδιού, αλλά και τις ανάγκες του αυτοκινήτου σου, έχουν σχεδιάσει ειδικά - ακόμα και χωρίς χρέωση- προγράμματα επιθεώρησης πριν από το ταξίδι σας, προσφέροντας ειδικές τιμές σε αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Είναι επομένως, η κατάλληλη περίοδος για να επισκεφτείτε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο, έτσι και θα απολαύσετε το αυτοκίνητό σας και θα ξεκινήσετε ξέγνοιαστα το ταξίδι σας.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES