Αλλαγή ή τοποθέτηση ζάντας; Tips σωστής επιλογής

4051 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένας top expert της αγοράς, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, μοιράζεται μαζί μας συμβουλές για τα είδη-κατηγορίες των ζαντών μα και το πώς γίνεται η σωστή επιλογή από τον υποψήφιο αγοραστή τους.

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι ζάντες αυτοκινήτων αποτελούν ένα από τα βασικότερα εξαρτήματα του οχήματός μας καθώς δεν εξυπηρετούν μόνο την εμφάνιση του κάθε αυτοκινήτου, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά επηρεάζουν και την οδική συμπεριφορά.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η επιλογή της ζάντας δεν πρέπει να γίνεται …ελαφρά την καρδία. Θα πρέπει να γίνεται μετά από ενδελεχή έρευνα αγοράς, γύρω από τα είδη ζαντών που υπάρχουν, αλλά και για τον πιο επαγγελματία θα εμπιστευτείτε.

 Ένας top expert στο αντικείμενο, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ζάντας, η «Παύλος Πέττας» αποτελεί συνώνυμο της επισκευής ζαντών αλλά και εξαρτημάτων αυτοκινήτωνφορτηγών και μοτοσικλετών.  Η εταιρεία, πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις και δίνει λύσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις σε επαγγελματίες και ιδιώτες, με χαμηλό κόστος!
Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, κ. Παύλος Πέττας παραθέτει χρήσιμες συμβουλές πάνω στα είδη ζαντών που υπάρχουν στην αγορά, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να γίνεται η επιλογή τους. Ας δούμε πιο αναλυτικά τις συμβουλές του.
Στην αγορά, πλέον, κυκλοφορούν ποικίλες ζάντες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των οχημάτων, καθώς και την κάθε οικονομική δυνατότητα.  Οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν κάποιες λεπτομέρειες για τις ζάντες καθώς και για τις ιδιότητές τους, ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Αρχικά, η ζάντα πρέπει να είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μην προσθέτει βάρος στο όχημα, αλλά και για να γίνειται ευκολότερο το φρενάρισμα, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια.       Kαλέστε: 210 5317040

Ποια είδη ζαντών υπάρχουν

Τα υλικά με τα οποία κατασκευάζονται οι ζάντες ποικίλουν. Ωστόσο οι ζάντες που κυριαρχούν στην αγορά είναι οι εξής:

Μεταλλικές ζάντες
Τις μεταλλικές ζάντες τις προτιμούν κυρίως οι κατασκευαστές για τις βασικές εκδόσεις των αυτοκινήτων τους, καθώς είναι η φθηνότερη και πιο βαριά λύση. Μπορεί να είναι αρκετά βαριές αλλά είναι ανθεκτικές στον χρόνο και μπορούν να επισκευαστούν αρκετά εύκολα.

Ζάντες αλουμινίου
Οι ζάντες αλουμινίου αποτελούν μια πιο ακριβή λύση. Είναι σαφώς πιο ελαφριές από τις μεταλλικές συμβάλλοντας έτσι σε μια πιο ασφαλή οδήγηση. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή λύση, τόσο σε περίπτωση αντικατάστασης σε ένα απλό αυτοκίνητο, όσο και για τις πιο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις. Το κύριο μειονέκτημα τους είναι ότι είναι πιο ευπαθείς, αφού απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των κραδασμών, ενώ παράλληλα είναι εύκαμπτες στις προσκρούσεις. Άλλωστε, το αλουμίνιο σαν υλικό έχει «μνήμη»,  κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και αν επισκευαστούν, οι ζάντες γίνονται ακόμα πιο ευαίσθητες.
 
 Ζάντες Μαγνησίου / Ανθρακονημάτων
Αποτελούν το πιο ακριβό είδος ζάντας, συγκριτικά με τις άλλες δύο κατηγορίες και προορίζονται κυρίως για κορυφαίες εκδόσεις σπορ αυτοκινήτων. Από την μία οι ζάντες μαγνησίου είναι διαθέσιμες, τόσο σε διαιρούμενες, όσο και σε απλές. Από την άλλη οι ανθρακονημάτων είναι συνήθως διαιρούμενες, με το κέντρο τους να είναι κατασκευασμένο, είτε από μαγνήσιο, είτε αλουμίνιο.

Πως πρέπει να γίνεται η επιλογή της κατάλληλης ζάντας

Οι οδηγοί πριν την αγορά ζάντας πρέπει να είναι σίγουροι, ότι τα  χαρακτηριστικά των καινούριων ζαντών συμβαδίζουν με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων. Πιο αναλυτικά, οι νέες ζάντες θα πρέπει να έχουν ίδιο αριθμό οπών και όμοιο γεωμετρικό  άξονα, ίδια ή μεγαλύτερη εσωτερική διάμετρο και ισοδυναμία offset (απόσταση που σχηματίζεται μεταξύ του άξονα συμμετρίας της ζάντας και του επιπέδου στήριξης του δίσκου της ζάντας ). Επιπλέον, πρέπει  να γνωρίζουν, πως η μεγάλη ακαμψία βελτιώνει τα κρατήματα του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Η  ενασχόληση με τις ζάντες όμως δεν σταματά στην αγορά τους. Για να μεγιστοποιήσουν τον χρόνο αντοχής των ζαντών, οι οδηγοί θα πρέπει να τις καθαρίζουν συχνά με άφθονο νερό κι όχι με την χρήση υλικών που πιθανώς τις χαράξουν ή χαλάσουν την ειδική επεξεργασία τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν τη γυαλάδα τους και θα μειωθεί η αντοχή τους.

2 λόγια για την «Παύλος Πέττας»

Στην εταιρία του κ. Πέττα φροντίζουν για την επιδιόρθωση οποιουδήποτε προβλήματος που θα προκύψει στις ζάντες σας. Επίσης θα αναβαθμίσουν το στυλ τους, βάφοντάς τες σε όποιο χρώμα επιθυμείτε. Με το εξειδικευμένο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτουν, θα διορθώσουν τις ζάντες σας έτσι ώστε να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους και να σας προσφέρουν ασφαλή οδήγηση.
 
PAVLOS PETTAS
Kαλέστε: 210 5317040
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το sitehttps://pavlospettas.gr
καθώς και τη σελίδα τους  στο Facebook: https://www.facebook.com/pavlospettas.gr
 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΖΑΝΤΕΣ