Αλυσίδες vs χιονοκουβέρτες + 3 ελαστικά για SUV

Αλυσίδες vs χιονοκουβέρτες + 3 ελαστικά για SUV

7686 Επισκέψεις στο άρθρο

Αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες; Είναι τα δύο αντιολισθητικά συστήματα, τα οποία θα κληθείς να επιλέξεις, αν έχεις σκοπό να οδηγήσεις σε χιόνι ή πάγο. Δες τα πλεονέκτημα και τα μειονεκτήματα, αλλά και 3 επιλογές ελαστικών για SUV, στα οποία θα τις τοποθετήσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε.

Για να μην “μασάει”, oύτε στα χιόνια, το SUV σου!


- Oι αλυσίδες των 12mm «δαγκώνουν» καλύτερα σε χιόνι & πάγο
- Των 10mm είναι για αυτοκίνητα με ελαστικά χαμηλού προφίλ 
- Χιονο-κουβέρτες: Τις φοράς εύκολα, δεν κάνουν θόρυβο, δεν αντέχουν στην άσφαλτο
- Ελαστικά: EfficientGrip 2 SUV με 25% μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση

Ποιο αντιολισθητικό σύστημα επιλέγεις εσύ; Ξέρεις να βάζεις αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες όταν χρειαστεί;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αλυσίδες, η πιο συνηθισμένη επιλογή

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες συνδυάζουν την απόδοση και αξιοπιστία με το χαμηλό κόστος της αγοράς. Χαρακτηρίζονται με βάση το πάχος των κρίκων τους σε τρεις βασικές  κατηγορίες: Αλυσίδες των 12mm: Είναι πιο αποτελεσματικές γιατί έχουν την ικανότητα να διεισδύουν περισσότερο στο χιόνι.

Αλυσίδες των 10mm: Προορίζονται για αυτοκίνητα με βελτιωμένη ανάρτηση, για χαμηλωμένα αυτοκίνητα αλλά και για αυτοκίνητα με ελαστικά χαμηλού προφίλ.
Αλυσίδες των 9mm: Έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τις αλυσίδες των 10mm.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς και οι διαστάσεις τους θα πρέπει να ταιριάζουν με αυτές των ελαστικών. Η ταχύτητα φυσικά με την οποία πρέπει να κινείται ένα όχημα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 με 30 χιλιόμετρα την ώρα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο.

Πιο εύχρηστες οι χιονοκουβέρτες

Από την άλλη, οι χιονοκουβέρτες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι τοποθετούνται εύκολα, καθώς αγκαλιάζουν τον τροχό με ελαστικό τρόπο ενώ είναι κατάλληλες ακόμη και για πάγο. Προσοχή: Οι αλυσίδες τύπου κουβέρτας έχουν το αρνητικό ότι σκίζονται εύκολα σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν εκτός πάγου ή χιονιού κι επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση.

Η αλήθεια είναι, ότι οι χιονοκουβέρτες είναι κατάλληλες για οδήγηση σε μαλακό χιόνι και είναι πιο εύχρηστες από τις απλές αλυσίδες. Η κατασκευή τους είναι από ανθεκτικό ύφασμα ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει την τριβή στο χιόνι και τον πάγο. Οι χιονοκουβέρτες είναι κυρίως κατάλληλες για αυτοκίνητα με μεγάλες ζάντες και χαμηλοπρόφιλα ελαστικά.

Πέρα από την επιλογή του κατάλληλου αντιολισθητικού συστήματος, μεγάλο ρόλο για την οδηγική σου ασφάλεια τον χειμώνα παίζει και η σωστή επιλογη ελαστικών. Παρακάτω θα βρεις 3 πολύ καλές επιλογές ελαστικών για SUV.

Goodyear EfficientGrip SUV 2: Ισχυρή απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα

Το EfficientGrip 2 SUV είναι φορτωμένο με νέες καινοτόμες τεχνολογίες, προσφέρει άριστη πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και εξασφαλίζει άνετα και ασφαλή ταξίδια.

Το EfficientGrip 2 SUV είναι φορτωμένο με νέες καινοτόμες τεχνολογίες, προσφέρει άριστη πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και εξασφαλίζει άνετα και ασφαλή ταξίδια.

  Το EfficicnetGrip 2 SUV είναι ο  διάδοχος του EfficientGrip SUV και ήρθε για να προσφέρει υψηλή χιλιομετρική απόδοση αλλά και ισχυρή απόδοση σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.

  Το νέο ελαστικό, που αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, είναι εξοπλισμένο με νέα καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να προσφέρει ταυτόχρονα αυξημένη χιλιομετρική απόδοση και ένα συνολικά υψηλό επίπεδο απόδοσης είναι τα εξής:

  • Βελτίωση κατά 25% στη χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με το EfficientGrip SUV, χάρη στην τεχνολογία "Μileage Plus" της Goodyear, η οποία προσφέρει υψηλή ελαστικότητα και ευελιξία πέλματος, με αποτέλεσμα λιγότερες ρωγμές στην επιφάνεια του ελαστικού σε τραχύ οδόστρωμα και μάλιστα σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών.

  • Μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα χάρη στην Wet Braking Technology, με την οποία ο αυξημένος αριθμός μεγαλύτερων άκρων πρόσφυσης σε συνδυασμό με τη μικρότερη ακαμψία του μείγματος, βελτιώνουν την απομάκρυνση του νερού από το ελαστικό.

  • Μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό οδόστρωμα χάρη στη Dry Braking Technology, που προσφέρει  μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα και τις μεγαλύτερες λωρίδες από καουτσούκ στο κέντρο του πέλματος.

  Αυτή η εξαιρετικά ανταγωνιστική σειρά ελαστικού διαθέτει 52 νέες διαστάσεις και καλύπτει ελαστικά από 16 έως 22 ίντσες.

  Cooper ZEON 4XS Sport: «Σηκώνει», δεν γλιστράει, κρατάει!

  Το Cooper ZEON 4XS Sport προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση ( «Α» στο κράτημα στο βρεγμένο) και ακριβή χειρισμό.

  Το Cooper ZEON 4XS Sport προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση ( «Α» στο κράτημα στο βρεγμένο) και ακριβή χειρισμό.

   Το Cooper ZEON 4XS Sport δημιουργήθηκε με την συμβολή του "πρεσβευτή της μάρκας" (brand ambassador), David Coulthard,. Ο παγκοσμίου φήμης , βετεράνος πιλότος της F1 έδωσε τις κατάλληλες κατευθύνσεις για την κατασκευή τοy ελαστικού, δοκιμάζοντας το κατά την ανάπτυξη του στην πίστα της Vallelunga.

   Σχεδιασμένο για μεσαία και μεγάλα SUV, το 4XS Sport έχει αναπτυχθεί με ένα νέο ασύμμετρο μοτίβο πέλματος ειδικά για να αντιμετωπίσει το βάρος των μεγάλων SUV.

   Προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση ( «Α» στο κράτημα στο βρεγμένο) και ακριβή χειρισμό. Οι μεγάλες περιφερειακές αυλακώσεις στο πέλμα του, συμβάλουν στην γρήγορη απομάκρυνση του νερού, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος υδρολίσθησης. Παράλληλα διαθέτει μεγάλα πλευρικά τοιχώματα τα οποία προσφέρουν ακρίβεια στην οδήγηση και άριστη απόκριση με το τιμόνι.

   «Φορτωμένο» με προηγμένη τεχνολογία
   Χρησιμοποιώντας έναν νέο αλγόριθμο, τα μοτίβα στο πέλμα του χωρίζονται σε μικρά τμήματα διαφορετικού μεγέθους, κάτι που βοηθά στην μείωση του παραγόμενου θορύβου. Τα άκρα αυτών των επιμέρους τμημάτων έχουν μία λοξή κατεύθυνση εμποδίζοντας έτσι την άνιση φθορά και μειώνοντας τον θόρυβο, που παράγεται κατά την επαφή του ελαστικού με το δρόμο.

   Επιπλέον, το πέλμα του Cooper Zeon 4XS Sport διαθέτει τρισδιάστατες εγκοπές οι οποίες του δίνουν διάφορα πλεονεκτήματα, όπως το να εμποδίζει την θέρμανση του ελαστικού για να παρέχει ενισχυμένη πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, μειώνοντας –όπως είπαμε- τον κίνδυνο της υδρολίσθησης.

   Σημειώστε 4 ακόμη χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του καθώς το Cooper Zeon 4XS Sport διαθέτει:
   λακάκκια απόσβεσης θορύβου που βοηθούν στη μείωση του θορύβου που μεταδίδεται
     από την κύλιση του ελαστικού  και την επαφή του με το οδόστρωμα,
   - νέα ελαφριά κατασκευή που παρέχει μειωμένη αντίσταση κύλισης και
   -  βελτιωμένη απόκριση διεύθυνσης,       και
   - γόμα (polymer with silica) που προσφέρει καλύτερο κράτημα.

   Avon ZX7: Με βαθμολογία Α στη πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα

   Η Αvon σχεδίασε το ZX7 για να μπορεί να ανταπεξέλθει άριστα στις ανάγκες και στο βάρος των μεγάλων SUVs.

   Η Αvon σχεδίασε το ZX7 για να μπορεί να ανταπεξέλθει άριστα στις ανάγκες και στο βάρος των μεγάλων SUVs.

    To εν λόγω ελαστικό της αγγλικής εταιρίας είναι σχεδιασμένο για μεσαία και μεγάλα SUVs και είναι το πρώτο ελαστικό υψηλής απόδοσης της Avon που προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο, έχοντας λάβει την βαθμολογία A στην ευρωπαϊκή ετικέτα και χειρισμό.

    Σχεδιασμένο με σύγχρονη τεχνολογία

    Το ZX7 έχει αναπτυχθεί με ένα μοναδικό ασύμμετρο μοτίβο πέλματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μπορεί να αντεπεξέλθει στο βάρος των μεγάλων SUV. Διαθέτει μεγάλες περιφερειακές αυλακώσεις, οι οποίες απομακρύνουν άμεσα το νερό από το σημείο επαφής το ελαστικού με το οδόστρωμα, έτσι ώστε να μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος υδρολίσθησης , ενώ τα μεγάλα του "πλευρά" αυξάνουν την πρόσφυση και την απόκριση του τιμονιού την ώρα της οδήγησης.

    3D εγκοπές

    Το μοτίβο πέλματος του ZX7 διαθέτει τρισδιάστατες εγκοπές, οι οποίες παρέχουν τα ίδια οφέλη των αντίστοιχων παραδοσιακών εγκοπών, συμπεριλαμβανομένου του να ζεστάνουν το ελαστικό για να βελτιωθεί η πρόσφυση σε βρεγμένο, αλλά ταυτόχρονα περιορίζουν το ποσοστό κάμψης του μπλοκ στο πέλμα. Αυτό με την σειρά του βοηθά στο να υπάρχει έλεγχος στην παραγωγή θερμότητας, όταν το ελαστικό κινείται σε στεγνό οδόστρωμα.

    Αθόρυβη λειτουργία

    Μεταξύ των προηγμένων τεχνολογικών χαρακτηριστικών του ελαστικού είναι και οι γραμμές απόσβεσης θορύβου, οι οποίες βοηθούν στη διάσπαση του θορύβου που σχηματίζεται όταν το πέλμα του ελαστικού έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του δρόμου - επιτρέποντας μια πιο ήσυχη οδήγηση.

    Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το »

    Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.