Αλυσίδες vs χιονοκουβέρτες + 3 ελαστικά για SUV

Αλυσίδες vs χιονοκουβέρτες + 3 ελαστικά για SUV

49361 Επισκέψεις στο άρθρο

Αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες; Είναι τα δύο αντιολισθητικά συστήματα, τα οποία θα κληθείς να επιλέξεις, αν έχεις σκοπό να οδηγήσεις σε χιόνι ή πάγο. Δες τα πλεονέκτημα και τα μειονεκτήματα, αλλά και 3 επιλογές ελαστικών για SUV, στα οποία θα τις τοποθετήσεις

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για να μην “μασάει”, oύτε στα χιόνια, το SUV σου!


- Oι αλυσίδες των 12mm «δαγκώνουν» καλύτερα σε χιόνι & πάγο
- Των 10mm είναι για αυτοκίνητα με ελαστικά χαμηλού προφίλ 
- Χιονο-κουβέρτες: Τις φοράς εύκολα, δεν κάνουν θόρυβο, δεν αντέχουν στην άσφαλτο
- Ελαστικά: EfficientGrip 2 SUV με 25% μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση

Ποιο αντιολισθητικό σύστημα επιλέγεις εσύ; Ξέρεις να βάζεις αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες όταν χρειαστεί;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αλυσίδες, η πιο συνηθισμένη επιλογή

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες συνδυάζουν την απόδοση και αξιοπιστία με το χαμηλό κόστος της αγοράς. Χαρακτηρίζονται με βάση το πάχος των κρίκων τους σε τρεις βασικές  κατηγορίες: Αλυσίδες των 12mm: Είναι πιο αποτελεσματικές γιατί έχουν την ικανότητα να διεισδύουν περισσότερο στο χιόνι.

Αλυσίδες των 10mm: Προορίζονται για αυτοκίνητα με βελτιωμένη ανάρτηση, για χαμηλωμένα αυτοκίνητα αλλά και για αυτοκίνητα με ελαστικά χαμηλού προφίλ.
Αλυσίδες των 9mm: Έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τις αλυσίδες των 10mm.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς και οι διαστάσεις τους θα πρέπει να ταιριάζουν με αυτές των ελαστικών. Η ταχύτητα φυσικά με την οποία πρέπει να κινείται ένα όχημα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 με 30 χιλιόμετρα την ώρα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο.

Πιο εύχρηστες οι χιονοκουβέρτες

Από την άλλη, οι χιονοκουβέρτες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι τοποθετούνται εύκολα, καθώς αγκαλιάζουν τον τροχό με ελαστικό τρόπο ενώ είναι κατάλληλες ακόμη και για πάγο. Προσοχή: Οι αλυσίδες τύπου κουβέρτας έχουν το αρνητικό ότι σκίζονται εύκολα σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν εκτός πάγου ή χιονιού κι επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση.

Η αλήθεια είναι, ότι οι χιονοκουβέρτες είναι κατάλληλες για οδήγηση σε μαλακό χιόνι και είναι πιο εύχρηστες από τις απλές αλυσίδες. Η κατασκευή τους είναι από ανθεκτικό ύφασμα ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει την τριβή στο χιόνι και τον πάγο. Οι χιονοκουβέρτες είναι κυρίως κατάλληλες για αυτοκίνητα με μεγάλες ζάντες και χαμηλοπρόφιλα ελαστικά.

Πέρα από την επιλογή του κατάλληλου αντιολισθητικού συστήματος, μεγάλο ρόλο για την οδηγική σου ασφάλεια τον χειμώνα παίζει και η σωστή επιλογη ελαστικών. Παρακάτω θα βρεις 3 πολύ καλές επιλογές ελαστικών για SUV.