Εγγύηση Ελαστικών: Ποιες μάρκες δίνουν – ποιες όχι
Εγγύηση Ελαστικών: Ποιες μάρκες δίνουν – ποιες όχι
Η εργοστασιακή εγγύηση αφορά περιπτώσεις όπου υπάρχει κατασκευαστική ατέλεια στα ελαστικά ή κάποια πιθανή αστοχία υλικού.

Η εργοστασιακή εγγύηση αφορά περιπτώσεις όπου υπάρχει κατασκευαστική ατέλεια στα ελαστικά ή κάποια πιθανή αστοχία υλικού.

  • Εγγύηση Ελαστικών: Ποιες μάρκες δίνουν – ποιες όχι
  • Εγγύηση Ελαστικών: Ποιες μάρκες δίνουν – ποιες όχι
  • Η εργοστασιακή εγγύηση αφορά περιπτώσεις όπου υπάρχει κατασκευαστική ατέλεια στα ελαστικά ή κάποια πιθανή αστοχία υλικού.

Εγγύηση Ελαστικών: Ποιες μάρκες δίνουν – ποιες όχι

23269 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/1/2023

Διαβάστε τι εγγυήσεις προσφέρουν οι εταιρείες ελαστικών, καθώς και για τα καλύτερα πακέτα εγγυήσεων της αγοράς που προσφέρουν οι αντιπρόσωποι, για να επιλέξετε τα επόμενα ελαστικά σας.

ΕΛΑΣΤΡΑΚ ΑΕ

Ο ρόλος των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το αυτοκίνητο και τον οδηγό του. Είναι υπεύθυνα κατά ένα μεγάλο μέρος για την ασφάλειά των καθημερινών μας μετακινήσεων κι όχι μόνο. Σε αυτά μεταφέρονται όλες οι εντολές του οδηγού, για αυτό και η καλή τους κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόκειται για το μοναδικό σημείο του αυτοκίνητου που έχει συνεχή επαφή με το οδόστρωμα. Η σωστή επιλογή τους μπορεί να προλάβει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, όπως την απώλεια της πρόσφυσης και του ελέγχου του οχήματος.

Δείτε τα πάντα για τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας

 
Σημαντικά κριτήρια για την αγορά τους είναι οι καιρικές συνθήκες, ο τύπος του αυτοκινήτου αλλά και η οικονομία και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του αγοραστή. Παράλληλα τα ελαστικά του αυτοκινήτου είναι εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους και επειδή το κόστος αντικατάστασής τους είναι αρκετά υψηλό, οι ποιοτικότεροι κατασκευαστές ελαστικών φροντίζουν πέρα από την εργοστασιακή τους εγγύηση να σας καλύπτουν και με εμπορική εγγύηση για πιθανές ατυχίες που μπορούν να σας συμβούν.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εργοστασιακή εγγύηση ελαστικών

Με τον όρο εργοστασιακή εγγύηση ελαστικών εννοούμε την εγγύηση που προσφέρεται σε ένα ελαστικό από τον κατασκευαστή του. Η εγγύηση αυτή διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, ωστόσο όλες οι γνωστές φίρμες φροντίζουν να καλύψουν τα ελαστικά τους με γραπτή εγγύηση. Η εργοστασιακή εγγύηση λοιπόν, είτε έχει χρονική διάρκεια, που συνήθως είναι από δύο έως πέντε έτη, είτε διάρκεια χρήσης που αυτή κυμαίνεται από 20.000 έως 50.000 χλμ. Η εργοστασιακή εγγύηση αφορά περιπτώσεις όπου υπάρχει κατασκευαστική ατέλεια στα ελαστικά ή κάποια πιθανή αστοχία υλικού. Αλλωστε μη ξεχνάμε πως χρησιμοποιούνται αρκετά υλικά για την κατασκευή ενός ελαστικού, όπως φυσικό και συνθετικό καουτσούκ, ενώ, για να αυξηθεί η αντοχή τους στο σημείο ένωσης με τις ζάντες, χρησιμοποιείται ειδική επίστρωση από χάλυβα. Φυσικά, αποτελούνται και από άλλα συστατικά, όπως λινά, οξείδιο ψευδαργύρου, θείο και διάφορες άλλες οργανικές ουσίες, οπότε είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που κάποιο υλικό είναι ακατάλληλο.