Oι premium κατασκευαστές επιλέγουν Goodyear για τον εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους.

Η Goodyear διαμορφώνει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

16233 Επισκέψεις στο άρθρο

Οδηγώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία προηγμένων ελαστικών, η Goodyear πιστεύει σε ένα μέλλον βασισμένο στην ηλεκτροκίνηση και οραματίζεται νέες, βιώσιμες και ασφαλείς εμπειρίες κινητικότητας.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Οι ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων σε συνδυασμό με τα αυξημένα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης έχουν οδηγήσει στην ενίσχυση της τάσης μετατροπής των οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα, κάτι που επισπεύσθηκε ακόμη περισσότερο με την μείωση των ζωνών εκπομπής ρύπων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Από τον οργανισμό IHS προβλέπεται πως το 81% της παραγωγής νέων οχημάτων στην Ευρώπη θα είναι έστω μερικώς ηλεκτρικά μέχρι το 2025, με το 21% εξ' αυτών να είναι πλήρως ηλεκτρικά. Επιπλέον, το Bloomberg NEF εκτιμά ότι το 57% των επιβατικών οχημάτων θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2040. Η ηλεκτροκίνηση λοιπόν είναι το μέλλον και η Goodyear που έχει συνδέσει το όνομά της με την αυτοκίνηση και την κινητικότητα για πάνω από 120 χρόνια πιστεύει σε ένα μέλλον βασισμένο στις νέες τεχνολογίες.

Kοινοποίησε το »

Η πρόκληση για την Goodyear έγκειται στη δημιουργία ελαστικών, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιήσουν την τεράστια ροπή ενός ηλεκτρικού οχήματος με πολύ υψηλή απόδοση, προσφέροντας ταυτόχρονα άνεση, αντοχή και χαμηλή αντίσταση κύλισης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι premium κατασκευαστές, όπως Porche, Audi, Tesla, Volkswagen, Toyota επιλέγουν τη Goodyear για τον εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους που σίγουρα έχουν διαφορετικές ανάγκες και ειδικές απαιτήσεις.

Η Goodyear διαμορφώνει το μέλλον της αυτοκίνησης: Το νέο πρωτότυπο όχημα Toyota Aygo Χ Prologue εξοπλισμένο με ειδικά διαμορφωμένα Goodyear ελαστικά.

Πρώτο ζητούμενο είναι σίγουρα η αντοχή, και αυτό λόγω των μπαταριών τους που καθιστά τα ηλεκτρικά πολύ βαρύτερα από τα παραδοσιακά οχήματα. Αν λάβουμε υπόψη και την άμεση ροπή, αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά των ελαστικών έως και 30% πιο γρήγορα. Στην Goodyear εφαρμόζονται πρωτόκολλα και τεχνολογίες -οι οποίες έχουν πρώτα δοκιμαστεί σε αγώνες αντοχής- έτσι ώστε να βελτιώνεται η αντοχή των ελαστικών και να διασφαλίζεται πως τα ελαστικά υποστηρίζουν το πρόσθετο βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εξίσου σημαντικό ζητούμενο είναι ο χαμηλός θόρυβος. Τα ηλεκτρικά μοντέλα παράγουν έως και 50% λιγότερο θόρυβο συγκριτικά με τα παραδοσιακά οχήματα. Ως αποτέλεσμα αυτού τα αθόρυβα ελαστικά γίνονται πολύ σημαντικά για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Goodyear έχει αναπτύξει την τεχνολογία Sound Comfort που μειώνει το θόρυβο μέσα στην καμπίνα έως και 4 ντεσιμπέλ. Για τη μείωση του εξωτερικού θορύβου στα ηλεκτρικά οχήματα η Goodyear εστιάζει στην κατάλληλη σχεδίαση πέλματος ώστε να αποτρέπει την είσοδο ηχητικών κυμάτων στις αυλακώσεις του.


Η Goodyear έχει αναπτύξει την τεχνολογία Sound Comfort που μειώνει το θόρυβο μέσα στην καμπίνα έως και 4 ντεσιμπέλ.

Ηλεκτροκίνηση και Motorsport αγώνες Pure ETCR

Η Goodyear είναι αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών και ιδρυτικός συνεργάτης του Pure ETCR, του νέου καινοτόμου Πρωταθλήματος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αμιγώς ηλεκτροκίνητων mult-brand touring αυτοκινήτων.

Μοναδικά αυτοκίνητα για μια μοναδική σειρά αγώνων

Τα εντυπωσιακά στοιχεία για το PURE ETCR μιλούν από μόνα τους. Τα 100% ηλεκτροκίνητα πισωκίνητα αυτοκίνητα δεν είναι μόνο επαναστατικά ως προς το σύστημα κίνησής τους, αλλά και τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα αγώνων touring που αγωνίζονται σήμερα. Καθένα παράγει 500 kW (670 hp) από ένα κοινό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που είναι τοποθετημένο σε αμαξώματα ειδικών προδιαγραφών. Το αποτέλεσμα είναι γρήγορος ρυθμός, άμεση ροπή, και αγωνιστικός χαρακτήρας.




Για αυτό το καινοτόμο πρωτάθλημα, η Goodyear παρέχει σε κάθε αυτοκίνητο μια ενιαία έκδοση του αγωνιστικού ελαστικού Goodyear Eagle F1 SuperSport ETCR για χρήση τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα. Η παραγωγή μιας μοναδικής σύνθεσης μείγματος ελαστικών βοηθά το PURE ETCR να επιτύχει τον στόχο του για ελαχιστοποίηση του κόστους μεταφοράς, καθώς η Goodyear μεταφέρει λιγότερα ελαστικά σε κάθε αγώνα.
 


Η Goodyear αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο Pure ETCR με το Eagle F1 Supersport, ελαστικό προσαρμοσμένο για αυτοκίνητα 1700kg βαρύτερα από ένα βενζικοκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο.


H διαδικασία σχεδιασμού του ελαστικού για το Pure ETCR



Έχοντας υπόψιν ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του Pure ETCR είναι βαρύτερα, περίπου 1700 kg, έχουν μεγαλύτερη ροπή από ένα βενζινοκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο και υπήρχε ανάγκη για σχεδίαση ενός μόνο ελαστικού που θα μπορούσε να αγωνιστεί τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα, το πρόσφατα λανσαρισμένο ελαστικό Eagle F1 SuperSport αποτέλεσε την ισχυρή βάση για το ελαστικό του PURE ETCR.

Το πέλμα είναι παρόμοιο με το ελαστικό Eagle F1 SuperSport, όμως πολλές λεπτομέρειες αλλά και τα υλικά του έχουν προσαρμοστεί για να ανταποκρίνονται στις συνθήκες του Pure ETCR. Το ελαστικό έχει την ίδια βασική αρχή με το αντίστοιχο που απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά διαφορετικά και ισχυρότερα επίπεδα ακαμψίας συνολικά σε σχέση με το "βασικό" ελαστικό δρόμου, ώστε να διασφαλίζεται η καλή οδηγική συμπεριφορά στις πίστες με τα βαρύτερα αυτοκίνητα PURE ETCR".
 

Goodyear recharge

Η Goodyear οδηγεί τις εξελίξεις στην ηλεκτρική κινητικότητα και δημιουργεί το μέλλον. Για παράδειγμα, το Goodyear reCharge είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο ελαστικού που αναγεννιέται από μόνο του, για να προσφέρει κινητικότητα χωρίς την ανάγκη συντήρησης. Έχει στενό και ψηλό σχήμα για top αεροδυναμική και ενεργειακή απόδοση, ενώ διαθέτει ελαφρύ πλαίσιο χωρίς αεροθάλαμο. Είναι μια ανθεκτική κατασκευή μικρού πάχους με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης. Οι ειδικές προσαρμοσμένες, μεμονωμένες κάψουλες, που διαθέτει επιτρέπουν στο ελαστικό να προσαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου στις κλιματικές συνθήκες, στην κατάσταση του οδοστρώματος ή, απλώς, στον τρόπο με τον οποίο θέλει κανείς να ταξιδέψει. Το μείγμα γόμας του πέλματος κατασκευάζεται από βιολογικό υλικό, 100% βιοδιασπώμενο όντας μάλιστα ενισχυμένο με ίνες εμπνευσμένες από ένα από τα πιο ανθεκτικά φυσικά υλικά στον κόσμο: Το μετάξι του ιστού της αράχνης

Δείτε εδώ πως λειτουργεί το επαναστατικό ελαστικό Goodyear recharge

Kοινοποίησε το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.