Η απάντηση της TOYO στα ελαστικά υψηλής απόδοσης

1513 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/2/2020

Το TOYO Proxes Sport είναι η «ναυαρχίδα» της σειράς ελαστικών της ιαπωνικής εταιρίας, ιδανικό για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και για οδηγούς που θέλουν να τα φτάνουν στα όρια.

 
Οι οδηγοί σήμερα είναι πολύ απαιτητικοί από τα ελαστικά του αυτοκινήτου τους, καθώς θέλουν να πληρούν έναν μακρύ κατάλογο απαιτήσεων. Καλός χειρισμός, άνετη οδήγηση, εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο, αλλά και μεγάλη ανθεκτικότητα.

Όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία, τόσο μεγαλώνουν και οι προκλήσεις για τους κατασκευαστές των ελαστικών, ώστε να σχεδιάσουν ένα προϊόν που να μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις.

Όσον αφορά τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων,  τα ελαστικά TOYO χρησιμοποιούν το «T-mode», ένα «εργαλείο» ψηφιακού σχεδιασμού όπου σχεδόν κάθε κατάσταση οδήγησης, επιφάνεια και η μεταβλητές κατά την διάρκεια της οδήγησης  μπορούν να προσομοιωθούν στον υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο χαρακτηριστικά όπως το κράτημα, η αντοχή στη φθορά και η μείωση του θορύβου μπορούν να ρυθμιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον η TOYO χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία στο σχεδιασμό του υλικού κατασκευής των ελαστικών, την Nano Balance Technology, με την οποία μπορεί να αναπτύξει σύνθετες ενώσεις ελαστικών σε μοριακό επίπεδο.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, έχει αναπτύξει την σειρά ελαστικών Proxes σχεδιασμένη ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες των αυτοκινήτων, που έχουν υψηλές επιδόσεις. Το «καμάρι» της σειράς είναι το παγκοσμίου φήμης Proxes Sport, το οποίο χρησιμοποιεί όλες  τις προηγμένες τεχνολογίες. Πρόκειται για ένα highperformance ελαστικό, που ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων οδηγών, που τους αρέσει να το… πατούν λίγο παραπάνω.

Η γόμα του ελαστικού είναι φτιαγμένη με προηγμένα υλικά και προσφέρει καλύτερη πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, αξιοποιώντας την τεχνολογία Nano Balance της TOYO και επιτρέπει τον τέλειο χειρισμό σε υψηλές ταχύτητες και την καλή πρόσφυση στο βρεγμένο

Το πέλμα του Proxes Sport διαθέτει ένα δυναμικό κωνικό σχέδιο που ενισχύει τη συμπεριφορά και την απόδοση  στο φρενάρισμα, ενώ ο  ασύμμετρος και σκληρότερος σχεδιασμός των πλαϊνών προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση, χαμηλή εκπομπή θορύβου και σταθερότητα κατά τη στροφή. Όλες δηλαδή τις απαιτήσεις των οδηγών που έχουν σπορ αυτοκίνητα.

Αναλυτικότερα το TOYO Proxes Sport διαθέτει:
  • Ατσάλινες ζώνες υψηλής αντοχής, που προσφέρουν σταθερό χειρισμό και άνετη οδήγηση
  • Πλαϊνό υψηλής ανθεκτικότητας που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου
  • Σκελετό από άκαμπτα στρώματα ινών για καλή κατευθυντικότητα ευστάθεια & ομοιομορφία σε υψηλές ταχύτητες
  • Γέμισμα στεφάνης με υλικό υψηλής σκληρότητας για γρήγορη απόκριση & σταθερότητα στις στροφές.