Πως «σηκώνουν» τις ζάντες (vid)

25335 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/10/2020

Είναι ζήτημα δευτερολέπτων να σου κλέψουν τις ζάντες του αυτοκινήτου. Δες πως θα τις προστατεύσεις.

 

Θυμάσαι πόσο γρήγορα άλλαξες ένα ζαντολάστιχο, ακόμα και την πρώτη φορά που δεν είχες ιδέα για το τι πρέπει να κάνεις; Σκέψου τώρα με τι ταχύτητα γίνεται μόνο η αφαίρεση (καθώς επανατοποθέτηση δεν χρειάζεται) από 4 άτομα «της πιάτσας», και για τους 4 τροχούς ταυτόχρονα.

Μιλάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα! Ο κίνδυνος αυξάνεται ανάλογα με το πόσο εντυπωσιακές είναι οι ζάντες σου καθώς γίνονται πρώτη προτεραιότητα σε σχέση με αυτές των άλλων αυτοκινήτων.

 

 Ψάχνεις να βρεις ζάντες;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 


Ο συναγερμός του αυτοκίνητου δεν θα σε βοηθήσει
Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι ένα ελάχιστο «σήκωμα» με γρύλους το οποίο δεν ενεργοποιεί τον συναγερμό, οπότε είσαι εντελώς απροστάτευτος.

Χωρίς να το πάρεις είδηση, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο ακριβώς έξω από το σπίτι σου, οι κλέφτες μπορούν να δράσουν ανενόχλητοι. Η συγκεκριμένη κλοπή δημιουργεί επίσης άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς το αυτοκίνητο σου ακινητοποιείται τελείως!

Έχεις ακούσει για τα μπουλόνια ασφαλείας;
Η λύση είναι απλούστατη: Πετάς τα μπουλόνια που ξεβιδώνουν πανεύκολα και παίρνεις καινούρια που δε ξεβιδώνουν με τίποτα χωρίς ειδικό κλειδί ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο τα ζαντολάστιχά σου τα αφαιρείς μόνο εσύ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να χαθεί το ειδικό αυτό κλειδί γιατί μετά η μόνη λύση είναι να καταστραφούν τα μπουλόνια αλλά και οι ζάντες για να μπορέσουν να βγουν.

15 Ευρώ! Και εύκολα, για να μην αναρωτιόμαστε εάν θα οδηγήσουμε αύριο.
Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι να βιδώνεις και να ξεβιδώνεις. Δίνοντας μόνο 15 ευρώ, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και παρκάρεις το αυτοκίνητο σου όπου θες χωρίς να «κάνεις το σταυρό σου», όσο κι αν τραβάνε τα βλέμματα οι ζάντες σου.

 

Tags: ΖΑΝΤΕΣ
 
 • Sotiris

  Για όσους αγοράσουν αυτοκίνητο με εντυπωσιακές μεν, αλλά εργοστασιακές ζάντες, μην μπουν στον κόπο να πάρουν αντικλεπτικά μπουλόνια, καθώς κανένας δεν κλέβει εργοστασιακές ζάντες. Μια γνωστή μου φαγώθηκε να βάλει αντικλεπτικά μπουλόνια σε εργοστασιακές ζάντες για ένα Focus ST line 1500 κυβικά, και γελάμε ακόμα. Από την άλλη, αν πλήρωσες 5 χιλιάρικα για τις νέες ζαντες της Πόρσε, τότε τα αντικλεπτικά μπουλόνια είναι μια λύση, αν και πιστεύω ότι αυτοί που θέλουν να κλέψουν, θα βρουν άλλη λύση.

 • Μarc

  Ούτε τα μπουλόνια ασφαλείας κάνουν δουλειά, αν ρίξετε μια ματιά στο YouTube θα δείτε πως ξεβιδωνουν χωρίς το δικό τους κλειδί...

 • Takis

  Στο συνεργείο μου έχασαν το κλειδί ασφαλείας για τα μπουλόνια ασφαλείας που είχα κι όταν χρειάστηκε να αλλάξω λάστιχα, απλά με καλέμι και με προσοχή ο λαστιχάς έσπασε τα μπουλόνια χωρίς να καταστρέψει τις ζάντες. Σίγουρα θέλει πιο πολύ χρόνο από το απλό ξεβίδωμα αλλά γίνεται.

 • Κωστας

  Έχω αυτοκίνητο με ζάντες-μπουλονια ασφαλείας, μέχρι που στραβωσε (κάτι έπαθε το κλειδακι). Έπρεπε να έρθει από Γαλλία το δεύτερο κλειδι. Τελικά με πολύ κόπο τα καταφέραμε και από τότε το πέταξα και ησύχασα. Ολόκληρη μέρα έφαγα στην αντιπροσωπεία.

 • Γ

  Αγαπητοί πλέον κλέβουν και εργοστασιακές ζάντες. Ένας γνωστός μου βρήκε το καινούργιο yiaris του πάνω σε τσιμεντολιθους. Το αυτοκίνητο ήταν στην πιλοτή... Οπότε καλύτερα να προσέχεις για να έχεις. Νομίζω πως θα πρέπει τα αυτοκίνητα να πωλούνται με αντικλεπτικα μπουλόνια η να τα ζητάμε από τους αντιπροσώπους κατά την παραγγελία.