Ζάντες από μέταλλο ή ατσάλι;

Διαβάστηκε από 3973 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/9/2018

Ζάντες από κράμα μετάλλων ή από ατσάλι; Εσύ ποια θα διάλεγες και γιατί!

 
Η εξωτερική εμφάνιση και οι καλύτερες επιδόσεις τα «όπλα» της μεταλλικής ζάντας

Πρόκειται για τη διασημότερη από τις 2 κατηγορίες κυρίως λόγω καλύτερης εξωτερικής εμφάνισης. Τα υλικά κατασκευής τους είναι αλουμίνιο, βόριο, μεταλλικό νάτριο και επίσης τιτάνιο. Μερικές περιέχουν και μαγνήσιο, το οποίο προστίθεται για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της ζάντας με την ανάλογη αύξηση και του κόστους, ειδικά όσο αυξάνεται η περιεκτικότητα σε αυτό.
Οι συγκεκριμένες ζάντες είναι πολύ ελαφρότερες από αυτές της άλλης κατηγορίας, γεγονός το οποίο αυξάνει ορισμένες από τις επιδόσεις τού αυτοκινήτου όπως για παράδειγμα η επιτάχυνσή του. Επίσης, λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, μειώνεται (έστω και ελάχιστα) η κατανάλωση καυσίμου. Τέλος, προσφέρουν πολύ μεγάλη βελτίωση στη συνολική εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, γεγονός που αποτελεί #1 λόγο προτίμησης τους από πολλούς οδηγούς.

 Ψάχνεις να βρεις ζάντες;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 


Από την άλλη μεριά,  λόγω των λιγότερο ανθεκτικών υλικών του, σε σχέση με το ατσάλι το οποίο φημίζεται, εξάλλου, για την αντοχή του, είναι περισσότερο ευαίσθητες. Το συνολικό τους κόστος είναι επίσης υψηλότερο (σε μερικές περιπτώσεις κατά πολύ) ενώ και η επισκευή, αν και όποτε είναι δυνατή, είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.

Πιο ανθεκτικές οι «εργοστασιακές» από ατσάλι

Είναι οι πλέον διαδεδομένες που συναντούμε στα περισσότερα αυτοκίνητα, αν και τις περισσότερες φορές καλύπτονται από τα «τάσια» οπότε δεν είναι ορατές. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους είναι το αυξημένο βάρος αλλά και η μεγάλη ανθεκτικότητα.

Χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα υψηλή ανθεκτικότητα ανεξάρτητα από τρόπο και συνθήκες οδήγησης,  χωρίς να χρειάζονται τόση προσοχή (π.χ. σε λακκούβες και πεζοδρόμια) όσο χρειάζονται οι αντίστοιχες από κράμα μετάλλων.

Ωστόσο το  μεγαλύτερο βάρος που έχουν συνεπάγεται με μείωση σε ορισμένα χαρακτηριστικά απόδοσης και περιορισμένο εύρος διαστάσεων και μεγεθών φάρδους. Θεωρούνται «αντιαισθητικές» από πολλούς ενώ τείνουν να σκουριάζουν εύκολα.

Oικονομικά πιο προσιτές οι ζάντες από ατσάλι σε σχέση με τις μεταλλικές

Το σημαντικότερο, για πολλούς, κριτήριο κατά την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος είναι η τιμή οπότε αν βάζεις το κόστος «πάνω απ όλα» τότε δε χρειάζεται καμία σκέψη, ειδικά από τη στιγμή που όπως αναφέραμε νωρίτερα η διαφορά στην τιμή είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβολικά μεγάλη.

Μεταλλικές ζάντες για όσους προτιμούν τις επιδόσεις και την εμφάνιση

Εάν είσαι οπαδός της «δυναμικής» οδήγησης και επενδύεις στο αυτοκίνητό σου τόσο σε εξωτερικές αλλά και σε μηχανικές βελτιώσεις, οι ζάντες κράματος είναι μονόδρομος, εφόσον δείχνεις την απαραίτητη προσοχή σε αυτές ώστε να μην τις φθείρεις ανεπανόρθωτα.

Αντιθέτως, για άνετη χρήση εντός και εκτός ασφάλτου, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς μη πάθουν το παραμικρό, καθώς επίσης και για καλύτερα κρατήματα όταν οδηγάς σε χιόνι (λόγω του μεγαλύτερου συνολικού βάρους του τροχού), επιλέγεις ζάντες από ατσάλι.
 

 

ΖΑΝΤΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

 • Κορυφαίες λάμπες Led Αυτοκινήτου

  Η εταιρεία HELECO δίνει άμεσες και αξιόπιστες λύσεις στον τομέα του φωτισμού για το αυτοκίνητο, στοχεύοντας στην Ασφάλεια, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Μεγάλη γκάμα προϊόντων, ανταγωνιστικές τιμές.
   2130387078 Περισσότερα
 • Ποιοτικές βελτιώσεις - εξειδικευμένο service

  Στο συνεργείο NTTS θα βρεις ότι χρειαστείς στους τομείς των βελτιώσεων αλλά και του εξειδικευμένου service για Nissan & Toyota. Λάδια, μπουζί, φίλτρα και άλλα προϊόντα καθώς και μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων ευθυγράμμιση και τοποθέτηση ελαστικών.
   2106635755 Περισσότερα
 • Προγραμματίζει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα

  Η «Microchips Tuning» βρίσκεται στο χώρο της βελτίωσης από το 2003. Εχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να προγραμματίσει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς. Τα αποτελέσματα και οι ικανοποιημένοι πελάτες είναι η απόδειξη της ποιότητας. 
   2104838357 Περισσότερα
 • Εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις δυνατότητες του κινητήρα σας!

  Η ΚΒ δραστηριοποιεται στο χώρο του προγραμματισμού των εγκεφάλων των μηχανών εσωτερικής καύσης, ώστε να αξιοποιόυνται στο μέγιστο οι δυνατότητες του κινητήρα του αυτοκινήτου. Πάντα με τα εργοστασιακά πλαίσια ασφάλειας, αξιοπιστίας και σωστής λειτουργίας.  6986008035 - 6942205050 Περισσότερα
 • Ποιοτική αναβάθμιση αυτοκινήτων!

  Αριστα καταρτισμένο προσωπικό, εκπαιδευμένο από την BIGAS Ιταλίας! Το 35% το προσωπικού είναι απόφοιτοι ανώτατων Πολυτεχνικών σχολών. Πολυετής εμπειρία στην ρύθμιση των κινητήρων. Λογικές τιμές, με δημιουργία προσφορών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη.  2103410108 Περισσότερα
 • Τα πάντα για τα εξαρτήματα μετάδοσης

  Η εταιρεία Γκατζελάκης, ασχολείται με την κατασκευή εξαρτημάτων μετάδοσης και με την υποστήριξη αυτών για αυτοκίνητα. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζει είναι, μεταξύ άλλων: Μπλοκέ διαφορικά τύπου Τόρσεν. Ημιαξόνια βελτιωμένα για μεγάλες απαιτήσεις. 
   2467042690 Περισσότερα

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΖΑΝΤΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός