Βήμα 1.
Συμβουλευτείτε το βιβλίο του κατασκευαστή πριν ξεκινήσετε.

Βήμα 2ο.
Βρείτε τον κατάλληλο χώρο

Βήμα 3ο.
Μετρήστε 80 εκατοστά.

Βήμα 4ο.
Βάλτε ένα σημάδι

Βήμα 5ο
Ρυθμίστε τα φώτα σύμφωνα με το παράδειγμα.

Παράδειγμα σωστής ρύθμισης.

Παράδειγμα λανθασμένης ρύθμισης.

Αν έχετε ρυθμιζόμενα φώτα, τότε έχετε τον διακόπτη στη θέση 0 (τα φώτα να φέγγουν μακριά).

Ρύθμισε μόνος σου τα φώτα σε 5 βήματα!

Διαβάστηκε από 13810 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/7/2018

Γιατί να ξοδέψεις λεφτά, για να ρυθμίσεις τα φώτα του αυτοκινήτου σου; Ακολούθησε τα παρακάτω 5 βήματα για να το κάνεις μόνος σου, ώστε να βλέπεις καλύτερα, αλλά και να μην τυφλώνεις τον απέναντι.

 
Βήμα 1ο

Πριν ξεκινήσεις, καλό θα είναι να συμβουλευτείς το βιβλίο του κατασκευαστή στο σχετικό κομμάτι για τη ρύθμιση της δέσμης φώτων, ώστε να εντοπίσεις το ρυθμιστικό μηχανισμό στο πίσω μέρος του φαναριού. Συνήθως υπάρχει κάποια βίδα ή κάποιος στρογγυλός περιστρεφόμενος μοχλός ως ρεγουλατόρος.

Βήμα 2ο

Για τη σωστή ρύθμιση βρες έναν ανοιχτόχρωμο τοίχο σε σκοτεινό χώρο, κατά προτίμηση κάποιον κλειστό χώρο στάθμευσης και τοποθέτησε το αυτοκίνητο σε απόσταση 7-8 μέτρων, από αυτόν με τα φώτα σε θέση λειτουργίας.

Βήμα 3ο

Αφού εντοπίσεις τον τοίχο, μέτρησε ακριβώς 80 εκατοστά από το έδαφος με τη βοήθεια του μέτρου.

Βήμα 4ο

Στο σημείο των 80 εκατοστών τοποθέτησε ένα σημάδι, το οποίο να είναι εμφανές από την απόσταση που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Βήμα 5ο

Μέσω του ρυθμιστικού μοχλού, τοποθέτησε τη δέσμη στο σημείο που έχεις βάλει το σημάδι. Κάνε το ίδιο και στα δύο φανάρια. Θυμήσου ότι η δεξιά δέσμη πρέπει να είναι λίγο ψηλότερα, ώστε να υπάρχει καλύτερος φωτισμός, χωρίς όμως να ενοχλεί τους υπόλοιπους οδηγούς.

INFO

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτρικό διακόπτη για τη ρύθμιση των φώτων, σε περίπτωση που είναι φορτωμένα, με αποτέλεσμα να σηκώνεται το εμπρόσθιο τμήμα τους. Τα παραπάνω ισχύουν όταν τοποθετήσουμε το διακόπτη στη θέση 0 (μηδέν)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

 • Με τις καλύτερες προσφορές

  Στην AutoPlanet θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά, μπαταρίες, λιπαντικά, υαλοκα/στήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Μπείτε στο autoplanet.gr και πάρτε έκπτωση 30% σε όλες τις λάμπες, όπως και υαλοκαθαριστήρες έως και 24% φθηνότερα.
  Περισσότερα
 • Αξιόπιστα αξεσουάρ αυτοκινήτου!

  Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.  2104636275 Περισσότερα
 • Ο ειδικός στα ανταλλακτικά!

  Στο κατάστημά της AUTO PARTS ΣΑΡΔΕΛΗΣ θα βρείτε μία πλήρη γκάμα ανταλλακτικών, μπαταρίες, λιπαντικά και αξεσουάρ (XENON κτλ), όλα εξαιρετικής ποιότητας και στις καλύτερες τιμές της αγοράς!   2106003492 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός