Αλλαγή Δεξαμενής Υγραερίου - Με 10 Χρόνια Εγγύησης

4316 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/7/2021

Περίπου 10-11.000 οι νέες εγκαταστάσεις υγραερίου που γίνονται ετησίως, την στιγμή που προ 10ετίας ξεπέρναγαν τις 40.000. Όσοι τοποθέτησαν LPG στο αυτοκίνητο τους προ 10ετίας εξοικονόμησαν απίστευτα. Τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξουν την δεξαμενή Lpg τους, όπως προβλεπόταν εξαρχής.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Το υγραέριο ως καύσιμο κίνησης ήταν (και παραμένει) ως και 50% πιο οικονομικό από την βενζίνη και ως 20% σε σχέση με το diesel. Το 2021, η κατάσταση φαίνεται ότι είναι διαφορετική (όσον αφορά τι ς νέες εγκαταστάσεις) για τον ώριμο πλέον κλάδο. Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, οι ετήσιες μετατροπές βρίσκονται στο 25% σε σχέση με την 1η φάση ανάπτυξης του κλάδου (γύρω στις 10-11.000 τον χρόνο). Οι λόγοι είναι αρκετοί, (επιτράπηκε η diesel-ο-κίνηση, μερίδια κέρδισε το φυσικό αέριο CNG, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παράγουν περισσότερα "μαμίσια"υγραεριοκίνητα μοντέλα, οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων φέρνουν περισσότερα υγραεριοκίνητα και τα διαθέτουν στην ελληνική αγορά, ενώ και η ηλεκτροκίνηση παρότι ακόμη "ανώριμη" και χωρίς επαρκείς υποδομές "κρατάει» κάποιους διστακτικούς όσον αφορά την επόμενη κίνηση τους).

Kοινοποίησε το »


Όσοι κάτοχοι αυτοκινήτου εγκατέστησαν σύστημα LPG kit στο αυτοκίνητο τους προ 10ετίας γλίτωσαν πολλά λεφτά από το κόστος καυσίμου. Τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξουν την δεξαμενή Lpg τους, όπως προβλεπόταν, από κατασκευής της, εξαρχής. Οι επαγγελματίες της αγοράς λιγότεροι (σε σχέση με την πρώτη φάση ανάπτυξης του Lpg) μα πολύ πιο έμπειροι. Αυτοί οι επαγγελματίες, μία 10ετία μετά το boom των χιλιάδων πρώτων εγκαταστάσεων, καλούνται να παίξουν ξανά έναν "πρώτο ρόλο" αυτή την φορά όσον αφορά την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ αλλαγή της δεξαμενής LPG καυσίμου. Βλέπετε οι δεξαμενές αυτές, οι οποίες δεν διαθέτουν κάποια τεχνολογία που εξελίσεται, έχουν απλά, από κατασκευής, "κύκλο ζωής". Αντοχές καλής και ασφαλούς λειτουργίας για 10 χρόνια !

ΠΡΟΣΟΧΗ ! 10 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής τους (όχι από την ημερομηνία εγκατάστασης τους). Σημειώστε πως η αλλαγή αυτή είναι υποχρεωτική, καθώς πέρα από τη νομοθεσία που την επιβάλει, υπάρχουν και λόγοι ασφαλείας, αφού πρόκειται για ένα δοχείο που βρισκόταν (και συνεχίζει να βρίσκεται) υπό πίεση σε όλη την διάρκεια λειτουργίας του.
 
Πότε πρέπει να γίνει η αντικατάσταση
Σύμφωνα με την νομοθεσία, η αλλαγή της δεξαμενής θα πρέπει να γίνει με το πέρας της ημερομηνίας κατασκευής της και όχι εγκατάστασης. Μπορείτε πολύ εύκολα να την βρείτε, αφού αναγράφεται στο πίνακα της δεξαμενής με ανάγλυφα γράμματα και αριθμούς.
 
Η διαδικασία & το κόστος της αντικατάστασης
Οι επαγγελματίες του κλάδου τονίζουν ότι η αντικατάσταση είναι πολύ απλή. Γίνεται αυθημερόν και το κόστος της εξαρτάται από τον τύπο, τις διαστάσεις (χωρητικότητα) της δεξαμενής, αλλά και τον εγκαταστάτη. Οι τιμές αγοράς (που βρήκαμε στην διάρκεια της έρευνας μας), μαζί με το κόστος της εγκατάστασης, "παίζουν" από 230-300 ευρώ (άλλη τιμή για 60 λίτρα χωρητικότητα, άλλη για 71 λίτρα κλπ).

Σημειώστε πως, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η αλλαγή αφορά μόνο την δεξαμενή και όχι τα περιφερειακά της μέρη. Ωστόσο  οι Lpg expert προτείνουν  προαιρετικά και άλλες εργασίες, που θα εξασφαλίσουν την σωστή λειτουργία του συστήματος, όπως την αντικατάσταση της πολυβαλβίδας και των φίλτρων, αλλά και την εκ νέου ρύθμιση του εγκεφάλου.
 
Τι "παίζει" με τoν υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο - ΚΤΕΟ
 
Στην διαδικασία, καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο και τα ΚΤΕΟ, αφού πρέπει να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες ότι επίκειται η αλλαγή της δεξαμενής του αυτοκινήτου τους. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν  ένα υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο περάσει ΚΤΕΟ, οι τεχνικοί υποχρεούται να εκδώσουν Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, συμπεριλαμβάνοντας και την  ημερομηνία λήξης της δεξαμενής.
Επιπλέον όταν θα γίνει η αλλαγή της δεξαμενής,  ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να την δηλώσει σε κάποιο ΚΤΕΟ μέσα σε διάστημα 30 ημερολογιακών ημερών από την αντικατάστασή της.

Σε πολλές περιπτώσεις ο Lpg εγκαταστάτης που θα επιλέξετε, μπορεί να αναλάβει να περάσει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο σας μετά την αλλαγή της δεξαμενής του. Η χρέωση του ΚΤΕΟ γι αυτόν τον έλεγχο κυμαίνεται από 40-50 ευρώ.

Δείτε πιο κάτω επιλεγμένα Συνεργεία αυτοκινήτου που κάνουν εγκατάσταση LPG και αναλαμβάνουν την αλλαγή της δεξαμενής Lpg σας.

Kοινοποίησε το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός
Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών