H ζωή μίας δεξαμενής LPG διαρκεί μία δεκαετία. Οι επαγγελματίες του κλάδου τονίζουν ότι η αντικατάσταση είναι πολύ απλή.

H "ζωή" μίας δεξαμενής LPG διαρκεί μία δεκαετία. Οι επαγγελματίες του κλάδου τονίζουν ότι η αντικατάσταση είναι πολύ απλή.

Πότε πρέπει να αλλάξω δεξαμενή LPG στο αυτοκίνητο;

6.396 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2022)

Όσοι επέλεξαν πριν από 10 χρόνια να εκμεταλλευτούν την οικονομική μετακίνηση που προσφέρει το υγραέριο κίνησης, ήρθε η ώρα να επισκεφθούν έναν πιστοποιημένο εγκαταστάτη προκειμένου να αλλάξουν την δεξαμενή καυσίμου LPG αφού 10 χρόνια μετά από την ημέρα κατασκευής της, ολοκληρώνεται ο "κύκλος ζωής" της.

Αν έβαλες LPG ίσως έφτασε η ώρα να αλλάξεις δεξαμενή

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, η οικονομική κρίση έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, "γονατίζοντας" ανεπανόρθωτα την οικονομία της χώρα και επηρεάζοντας σε αρνητικό βαθμό τις ζωές των περισσότερων Ελλήνων.

Τα εισοδημάτα έπεσαν κατακόρυφα, αλλά η τιμή της βενζίνης είχε αντίστροφη πορεία, φτάνοντας στις τιμές - ρεκόρ του σήμερα. Πριν την κρίση, ένα "εικοσάρικο" αρκούσε για τις μετακινήσεις όλης της εβδομάδας, γεγονός που "χαιρέτησε" σιγά σιγά  αναγκάζοντας πολλούς να μπουν στην διαδικασία να ψάξουν εναλλακτικά και πιο οικονομικά καύσιμα νέας εποχής. Τότε ήταν που επανήλθε δυναμικά η άγνωστη (σε πολλούς τότε) υγραεριοκίνηση! Κι όχι άδικα, εφόσον το LPG ήταν (και παραμένει) κατά 50% πιο οικονομικό από την βενζίνη και 20% από το diesel.

Eπιπλέον, η συνεχόμενα αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε τις πιστοποιημένες εταιρίες που ασχολούνταν με την εμπορία – εισαγωγή αλλά και την τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης, να προσφέρουν εξαιρετικές και συμφέρουσες προσφορές οι οποίες στο σύνολό τους δεν άφησαν ασυγκίνητο μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Όλα τα παραπάν, οδήγησαν όλο και περισσότερους στην απόφαση να εγκαταστήσουν στον κινητήρα του αυτοκινήτου τους πιστοποιημένα συστήματα υγραεριοκίνησης. Σε αυτό άλλωστε συνηγορούν και οι αριθμοί, αφού σε αυτή την "χρυσή εποχή" του LPG, μετατρέπονταν κατά μέσο όρο 38 - 42.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center