Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  31/7/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/7/2001

Πολύ καλοί χώροι στα Maverick και CR-V

Σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς για τα αυτοκίνητα με το δισυπόστατο χαρακτήρα των S.U.V., αυτόν των χώρων, το νεοφερμένο Maverick τα καταφέρνει πολύ καλά. 
Οπως και στο Honda CR-V, πέντε επιβάτες μεταφέρονται χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις. Οι επιβάτες του Maverick, έχουν δε στη διάθεσή τους και αρκετά μεγάλο χώρο για τις αποσκευές τους (το CR-V υπολείπεται κατά 46 λίτρα). 
Από την άλλη μεριά, στο RAV4 οι επιβάτες θα αναγκαστούν σε ορισμένες παραχωρήσεις ως προς το διαθέσιμο πλάτος του πίσω καθίσματος, όπως και αυτοί του Freelander που κάθονται ψηλά και έχουν καλή περιφερειακή ορατότητα. 
Χώροι για αντικείμενα στην καμπίνα των επιβατών υπάρχουν και στα τέσσερα μοντέλα, με αυτούς του Freelander να θυμίζουν πολυμορφικό, τόσο λόγω του αριθμού τους, όσο και λόγω των θέσεων στις οποίες βρίσκονται. Εξυπνη επιλογή είναι το άνοιγμα του πίσω τζαμιού χωριστά από την 5η πόρτα, που συναντάται στα Maverick, CR-V και Freelander. Το μοντέλο της Honda αντιπαραθέτει επιπλέον το "gadget" του πτυσσόμενου τραπεζιού που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών, ενώ το RAV4 τα συρόμενα πίσω καθίσματα.

Οι πίσω επιβάτες του Maverick χαίρονται τον άπλετο χώρο για τα γόνατα.
Στο πίσω κάθισμα του CR-V ο χώρος για 3 ενήλικους είναι αρκετός.
Το RAV4 φιλοξενεί τρεις ενήλικους στο πίσω κάθισμα, υποχρεώνοντάς τους όμως σε κάποιες παραχωρήσεις αναφορικά με τα γόνατα αλλά και το συνολικό πλάτος.
Οι επιβάτες του Freelander κάθονται ψηλά και έχουν καλή περιφερειακή ορατότητα. Μεγάλης διάρκειας μετακινήσεις μπορεί να προβληματίσουν τρεις ενήλικους πίσω.

Ο χώρος αποσκευών του μοντέλου της Ford έχει κανονικό σχήμα και όγκο 490 λίτρων, παρά το γεγονός της τοποθέτησης της ρεζέρβας από κάτω.
Τα 444 λίτρα της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών του CR-V είναι αρκετά για τις ανάγκες των πέντε ενήλικων επιβατών.
Μπορεί το Freelander να έχει το μικρότερο χώρο αποσκευών μεταξύ των 4 αλλά αυτό δε σημαίνει πως τα 371 λίτρα του δεν αρκούν για τις ανάγκες ακόμα και πέντε ενηλίκων.
Ο χώρος αποσκευών του μοντέλου της Toyota έχει εκμεταλλεύσιμο σχήμα και χωρητικότητα 400 λίτρων.
Η ανάρτηση του Maverick δεν έχει τις μεγαλύτερες διαδρομές, η γωνία ράμπας όμως που ορίζεται από το μεταξόνιο και την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι η μεγαλύτερη.

Το CR-V διαθέτει την πιο σκληρή ανάρτηση από τα τέσσερα μοντέλα του συγκριτικού και με τις μικρότερες διαδρομές. Ετσι και αλλιώς, ο χαρακτήρας του δεν είναι για ιδιαίτερα σκληρές εξορμήσεις.
Το Freelander διαθέτει μακράν την πιο χωμάτινη ανάρτηση μεταξύ των αυτοκινήτων της συγκριτικής μας δοκιμής. Οι διαδρομές της είναι μεγάλες και η προσπέλαση ογκωδών εμποδίων είναι εύκολη υπόθεση.
Το RAV4 δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα στα μεγάλα εμπόδια. 
Η μαλακή ανάρτηση φροντίζει για τη διατήρηση της επαφής των τροχών με το έδαφος, μέχρι να εξαντληθούν οι μέτριες διαδρομές της.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ 
 Στην επίθεση και στην άμυνα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Οι 3 δίλιτροι και ο 1.800άρης 
Πολύ καλοί χώροι στα Maverick και CR-V
Διαφορετικοί προσανατολισμοί
Σχεδιαστικές παραλλαγές ανάλογες της προέλευσης